Dom in družina admin  

Svetila, ki dajejo tudi občutek domačnosti

Brez svetil v našem domu vsekakor ne gre. Sploh pa ne v večernih urah in ponoči oziroma v dneh, ko je dnevna svetloba slabša. Ločimo med več vrst svetili, ki jih nameščamo na najrazličnejše predele. V osnovi tako ločimo stenska, stropna ter namizna svetila. Priljubljena pa so tudi vgradna svetila, med katerimi LED svetila zavzemajo prav posebno vlogo. Primerna so za osvetlitev notranjih prostorov, predvsem kopalnice ter kuhinje. Radi pa jih nameščamo tudi v predprostore ter na hodnike.

Vgradna svetila (volino-svetila.si) lahko prevzamejo tudi vlogo dekoracije. V praski to pomeni osvetlitev pultov, stenskih polic, televizijskih ter ostalih zaslonov ter najrazličnejših razstavnih predmetov oziroma elementov. Za njih je značilno, da so sestavljena iz kakovostnega ohišja, na voljo pa so v najrazličnejših dimenzijah, ki se ponašajo s privlačnimi oblikami. Kot taka nam dajejo tudi občutek domačnosti, ki je v današnjem času izjemno pomembna, saj vpliva tudi na naše počutje ter razpoloženje. Kombinacija vsega pa tudi na naše zdravje.

Vgradna svetila so narejena iz različnih materialov

Na trgu lahko izbiramo vgradna svetila, ki se med seboj razlikujejo tudi po vrsti materiala. Najpogosteje so izdelana iz brušenega aluminija. Izbiramo med dvema osnovnima belima barvama svetilnosti, to je med hladno in toplo belo barvo. Če nam ponudba na trgu ni všeč, pa proizvajalci posebej za nas lahko izdelajo vgradna svetila po naših željah. Potrebno je le posebno prednaročilo. Vgradna svetila se med seboj razlikujejo tudi po moči svetilnosti. Na razpolago imamo tudi možnost regulacije njene moči.

YouTube video

Priljubljeni LED paneli

Med vgradnimi svetili posebno mesto zavzemajo tudi LED paneli. Za njih je značilno, da so ponavadi narejeni iz aluminijevega pohištva, iz pvc matiranega pokrova, pretvornika oziroma napajalnika, diod ter vezij. Vsebujejo tudi posebne napajalne kable, vijake ali vzmeti za namestitev. Njihove možne barve svetilnosti pa so hladno bela, nevtralno bela in toplo bela.

Med seboj se lahko razlikujejo tudi po kotu svetilnosti. Večina od njih ima širši kot svetilnosti, to pomeni med 120 in 150 stopinj. Kot njihove svetilnosti je odvisen predvsem od tipa diode, prav tako tudi od postavitve oziroma nagiba diode ter nenazadnje tudi od tipa leče. Slednja pripomore tudi k usmerjanju svetlobe.

Iz iste kategorije: