Tehnologija Matej  

Profesionalna izdelava spletnih trgovin s poudarkom na uporabniški izkušnji

Pri izdelavi spletne trgovine na ključ izvajalci poskrbijo za vse potrebno, kar potrebujete za uspešno poslovanje prek spleta. Izdelava e-trgovine vključuje registracijo domene in gostovanje vaše spletne strani. Uporabljajo zanesljive in hitre strežnike, ki zagotavljajo hitro odpiranje vaše spletne trgovine. Poleg tega vam namestijo statistični sistem, s katerim lahko spremljate in analizirate statistične podatke o obiskanosti vaše spletne trgovine. Ta informacija je ključna za razumevanje vaše ciljne skupine in prilagajanje vašega poslovanja na spletu.

Profesionalna izdelava spletnih trgovin s poudarkom na uporabniški izkušnji in pretvorbi obiskovalcev v stranke.

Ključi do uspeha vaše spletne trgovine

Prav tako uredijo sistem za pošiljanje in zbiranje e-poštnih naslovov, ki vam omogoča, da brezplačno pošiljate novice in promocije svojim strankam. To je odličen način za ohranjanje stika z vašo stranko in jih obveščati o novih izdelkih, posebnih ponudbah in dogodkih. Za boljšo vidnost vaše spletne trgovine v iskalnikih, vpišejo vašo spletno stran v Google Webmaster Tools. To je pomemben korak za zagotavljanje visoke uvrstitve vaše spletne strani na Googlu, kar povečuje možnosti za pridobivanje več obiska in potencialnih strank.

Ko je vaša spletna trgovina končana, jo povežejo s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Instagram, Twitter itd. To vam omogoča povečanje vaše prisotnosti na spletu in širjenje dosega vaše blagovne znamke. Poleg tega vam nudijo tudi usposabljanje, kjer vam pokažejo, kako upravljati svojo spletno trgovino. Naučili vas bodo, kako samostojno dodajati in spreminjati izdelke, cene, akcije, ter vse ostalo, kar je potrebno za učinkovito upravljanje vašega posla prek spleta.

Priprava dizajna spletne trgovine: časovni okvir in stroški, ki jih je treba upoštevati

Celotna priprava dizajna iz nič zahteva čas, zato bo že samo priprava dizajna trajala vsaj 2 tedna (najboljši primer za osnovno spletno trgovino). Potrebno bo najprej pripraviti žični okvir za domačo stran, kategorije, produkte, košarico in zaključek nakupa, kar bo trajalo vsaj dva dni. Nato bo oblikovalec potreboval vsaj en teden za pripravo dizajna vseh teh strani. Ker noben dizajn ni popoln v prvo, se bodo nato izvajali popravki, prilagoditve in spremembe koncepta. Skupno bo trajalo približno dva tedna, vključene pa bodo vsaj 2 osebi.

YouTube video

Poleg tega je pomembno vprašati, ali je vključena tudi podpora po končani izdelavi. Pogosto pri nizkocenovnih spletnih trgovinah dodatna podpora ni vključena v ceno. Podpora je lahko potrebna pri prenovi trgovine, upravljanju obstoječih modulov, odpravljanju napak, ki se pojavijo pri posodobitvah platforme ali pri nadaljnjem razvoju trgovine. Pri teh nizkocenovnih spletnih trgovinah je potrebno dodatno plačilo za dodatne ure podpore. Povprečna urna postavka programerjev v Sloveniji je približno 50 €, kar pomeni, da boste za eno uro podpore mesečno morali plačati dodatnih 600 €.

Iz iste kategorije: