Motoristična oprema - čelada
Avtomoto admin  

Izbira in nakup motoristične opreme

Motoristična oprema med drugim vključuje tudi kombinezon in druga zaščitna oblačila. Ta so običajno narejena iz usnja ali blaga. Če se motorist odloči za kombinezon iz blaga, je dobro, da izbere takšnega, ki ima vgrajene ščitnike. V njem pa se mora seveda prijetno počutiti.

V primeru dvodelnega kombinezona, je pametno, da se zgornji in spodnji del dobro povezujeta. Obleka pa mora biti vedno zapeta v predelu pasu, zapestja in gležnjev, seveda še na sprednjem delu. Za še večjo vidljivost v prometu je dobro uporabiti odsevno motoristično jakno ali pa odsevni brezrokavnik.

Motoristične rokavice in obutev

Motoristična obutev in rokavice lahko zelo dobro ščitijo pred najrazličnejšimi poškodbami. Takšna motoristična oprema tudi pomaga, da mraz v hladnejšem delu leta motoristu ne pride do živega. Izbrati pa je seveda treba primerno velikost obutve ter rokavic.

Motoristična obutev
Motoristični škornji so eni izmed najbolj pomembnih delov motoristične opreme

Najpametneje je, da se moto rokavice v predelu prstov povsem prilegajo. Pri izbiri je treba biti predvsem pozoren, da rokavice niso prekratke v predelu palca ali pa preozke v predelu dlani.

Ledvični pas in zaščita za hrbet oziroma želva

Za preživetje motorista v primeru nesreče imata pogosto zelo veliko vlogo ledvični pas in zaščita za hrbet oziroma tako imenovana želva. Pri izbiri takšne moto opreme pa je treba biti zlasti pozoren na to, da je primerne velikosti.

YouTube video
Razlogi zakaj morate nositi zaščito za hrbet

Prav tako je treba preveriti še zračnost materiala. V nasprotnem primeru se lahko zelo hitro pripeti, da se motorist med nošenjem neprimerno poti. Slednje pa je precej zoprno v poletnem času, ko so temperature lahko precej visoke.

Iz iste kategorije: