motoristične rokavice
Avtomoto admin  

Rokavice so zaščita za roke motorista

Vsak motor je edinstven sam po sebi. Ko ga vozimo po cesti, nam nudi veliko zabave in užitka. Pri tem pa se moramo zavedati, da velik del varnosti sloni na uporabi motoristične opreme, ki jo uporabljamo. Največji poudarek je vedno na čeladah za motor, vendar se pogosto spregleda pomembnost, ki jo imajo motoristične rokavice. Brez rokavic tvegamo izgubo nadzora nad krmilom motorja, ko se nam prično potiti dlani ali pa roke postanejo otopele, zaradi mrzlega vetra in drugih elementov narave. Seveda pa ne gre zanemariti tudi drugih delov oblačil motorista, kot so jakne, hlače in škornji.

Motoristične rokavice preprečujejo tvorbo trde kože

Velika prednost nošnje motorističnih rokavic je preprečevanje nastanka trde kože. Pravimo ji tudi otiščanci. Nastanek trde kože je povezan z dolgotrajnim stikom naših rok z grobo in trdo površino krmila motorja.

Motoristične rokavice preprečijo otiščance na rokah zaradi dolgotrajnega držanja krmila motorja.
Z motorističnimi rokavicami preprečimo nastanek trde kože na prstih in dlaneh med vsakodnevno vožnjo motorja.

Naravni odziv telesa je pa ta, da zaščiti kožo z ustvarjanjem oziroma odebelenjem več plasti kože. Sčasoma lahko pričnejo otiščanci pritiskati na živce ali kosti, kar je lahko zelo moteče in v mnogih primerih tudi boleče. Z uporabo motorističnih rokavic pa preprečimo preobremenitev kože na prstih in dlaneh med vsakodnevno vožnjo motorja.

Otopelost rok je lahko zelo nevarna

Vožnja z motorjem izpostavi naše roke mrzlemu vetru, udarcem raznih manjših letečih predmetov, vročini, vlagi ipd. Sčasoma vsi te elementi lahko povzročijo bolečino v prstih, dlaneh in drugih delih rok. Povzročijo lahko otopelost rok, kar pomeni, da ne bomo imeli dobrega občutka nad nadzorom motorja.

YouTube video
Nasveti za nakup in vodič o velikostih motorističnih rokavic.

To je lahko izredno nevarno, saj je to lahko povod za počasne reakcijske čase voznika motorja, nehoteno izgubo nadzora nad krmilom ipd. Veliko bolje je, da uporabljamo motoristične rokavice, saj zavarujejo roke pred izgubo toplote in letečimi insekti, kamenčki ipd.

Boljši oprijem krmila motorja

Začetek vožnje vsakega motorja je izredno zabaven. Krmilo je odzivno, kot tudi pospešek in druge lastnosti. Sčasoma pa se nam bodo gole roke na krmilu pričele potiti. To pa lahko predstavlja izredno nevarnost, saj tega ne bomo nujno opazili. V situacijah, kjer bomo morali hitro odreagirati, lahko zato izgubimo oprijem s krmilom motorja. Res je, da med vožnjo veter piha v roke in jih s tem tudi suši.

Na žalost pa ne vpliva veliko na stičišče kože rok oziroma dlani z ročkami krmila. Kakovostne motoristične rokavice bodo preprečile, da bi potenje vplivalo na dober oprijem ročk in drugih delov motorja med vožnjo. S tem pa se bo varnost vožnje močno povečala, saj bomo vedno imeli čvrst nadzor nad usmerjanjem motorja pri nizkih in visokih hitrostih.

Iz iste kategorije: