kompresijske nogavice za nosečnice
Zdravje admin  

Kompresijske nogavice za nosečnice

Dejstvo je, da je nosečnost eden od dejavnikov, ki vplivajo na vensko popuščanje. V času nosečnosti se zato pogosto priporoča nositi kompresijske nogavice. Zaradi dodatne mase dojenčka pa tudi zaradi hormonskih sprememb namreč prihaja do precej večje obremenitve samega ožilja.

Izjemno učinkoviti način za preprečevanje nastanka bolezenskih stanj na venah so torej tudi kompresijske nogavice za nosečnice. Kupite pa jih lahko na primer v prodajalni Medigo. Njihova ponudba je na voljo tudi na spletu.

Preventivne hlačne kompresijske nogavice za noseče ženske

V prodajalni Medigo so na voljo preventivne hlačne nogavice s kompresijo, ki so posebej zasnovane za noseče ženske. Izbirate lahko med več različnimi tipi. Nosečnice z uporabo takšnega medicinskega pripomočka lahko na izjemno učinkovit način zmanjšujejo obremenitev žil, ki nastane zaradi dodatne mase dojenčka ter zaradi hormonskih sprememb. Slednje pa na ožilje nosečnice vplivajo od začetka nosečnosti dalje.

Kompresijske nogavice za nosečnice so priporočljive zaradi precej večje obremenitve ožilja med nosečnostjo.
V času nosečnosti se priporoča nositi kompresijske nogavice za nosečnice, ker prihaja do precej večje obremenitve ožilja. Nogavice pa pomagajo pri cirkulaciji krvi, ker potiskajo kri iz nog nazaj proti srcu..

Takšne nogavice za nosečnice učinkovito pomagajo pri cirkulaciji krvi tako, da potiskajo kri iz nog nazaj proti srcu. Nogavica najmočneje stisne pri gležnju. Kompresija nato postopoma popušča proti vrhu noge. Za postopno kompresijo je značilno, da lahko narekuje ustvarjanje bistveno boljšega venskega pritiska. Slednji spodbuja cirkulacijo. Posledično se učinkovito preprečuje otekanje in utrujenost nog po dolgem dnevu v stoječem ali sedečem položaju.

Na kakšen način naj nosečnica obuje kompresijsko nogavico?

YouTube video
Kako naj nosečnica obuje kompresijske nogavice?

Obuvanje nosečniške nogavice s kompresijo mora potekati v več korakih. Najprej mora nosečnica nogavice položiti k prstom na nogah ter jih samo narahlo povleči z obema rokama preko stopala, dokler se dovolj dobro ne prilagodijo čez peto.

Iz iste kategorije: