Zdravje admin  

Moč zdravilnih olj

Šipek v našem okolju poznamo kakor sestavino v čaju. Zaradi velike količine vitamina C je le-ta zelo uporabljen v hrani in kozmetiki. Vendar mnogo ljudi ne ve, da se šipek da uporabljati tudi kot olje.naravna-olja

Šipkovo olje  naredimo iz pešk, ki se nahajajo v mesnatem delu sadeža. Šipkovo olje je večinoma sestavljeno iz vitaminov, ki pa so; retinojska kislina, likopen, beta karoten in esencialne maščobne kisline. Retinojska kislina je oblika vitamina A. Šipkovo olje je predvsem uporabljeno v kozmetiki in negi kože. Uporablja se ga za preprečitev in izbolšanje videza gubic, vlaženje suhe kože, zmanjšanje in izbolšanje videza brazgotin, zmanjša in olajša tudi bolečino opeklin, primerno je tudi za nego dojenčkove kože in še bi lahko naštevali. Pomembno je, da kupite 100% naravno šipkovo olje saj je edino ki ima dokazane učinke.

Konopljino olje ima mnogo pozitivnih učinkov, kot so: preprečevanje bolezni srca in ožilja, kot tudi na ozdravljanje težav in bolečin, ki se pojavljajo raka, shizofrenije ali multiple skleroze. Konopljinega olja ne gre mešati s konopljino smolo, ki vsebuje psihoaktivne snovi in je na listi prepovedanih drog. Konopljino olje se lahko uporablja na koži, kot vlažilo, poveča tudi elastičnost kože  in obenem lajša razpokano ter luskasto kožo. Prav tako pomaga z regeneracijo celic, ki se s starostjo poslabšajo. Zmanjšuje holesterol in prav tako je mnogo zgodb,da so ljudje z konopljenim oljem pozdravili raka. Temu sicer gre verjeti z rezervo, za zdravljenje raka se uporablja že prej omenjena konopljina smola in ne olje, ki ga uporabljamo pri jedeh. Dobro vpliva na ožilje in pretok krvi. Proti suhim očem prav tako pomaga gamalinolenska kislina, ki tudi umiri znake menopavze. Pomaga pri negi kože odpravi mozolje, akne in izpuščaje. Uspešno pa naj bi delovale tudi proti razjedam. Zaradi njegovih značilnih efektov, se konopljino olje uživa surovo to pomeni, da z njim hrane ne cvremo. Olja se ne sme segreti več kot 150 stopinj saj pri tej temperaturi že izgubi večino svojih dobrih učinkov, najbolje ga je uživati na sobni temperaturi. Torej konopljino olje je najbolje uživati takšno, kot je, sveže okusno in zdravo.

https://www.youtube.com/watch?v=7wSmUbrL9bg

Iz iste kategorije: