izdelki iz konoplje
Zdravje Matej  

Preverjanje kakovosti izdelkov iz konoplje

Skoraj verjetno je, da tudi sami uporabljate vsaj en izdelek iz konoplje. Konopljini izdelki se namreč vse pogosteje uporabljajo na najrazličnejših področjih. Pomembno mesto so pričeli zavzemati tudi na področju kozmetike in prehrane.

Izdelki iz konoplje, ki se uporabljajo v prehrani, so na primer konopljina semena – oluščena in neoluščena, konopljino olje, konopljin čaj. Na področju kozmetike so zelo priljubljeni šamponi, mazila in kreme iz konoplje. Številnim pa so veliko bolj poznane CBD in CBG kapljice in smola iz konoplje, ki se koristno uporabljajo v zdravstvene namene.

A ne glede na to, za kateri namen jemljete določen izdelek iz konoplje, je ključno to, da je dovolj kakovosten. Kako se lahko preveri kakovost takšnega izdelka? Že to, da boste izdelke kupovali pri preverjenih ponudnikih, vam lahko zagotovi kakovost, s tem pa tudi učinek, ki naj bi ga izbrani konopljin izdelek nudil.

Uporaba konopljinih izdelkov v prehrani

V prehrani so še posebej priljubljena konopljina semena, ki vključujejo toliko koristnih hranil, da bi jih bilo potrebno vsakodnevno uvrščati na jedilnike. Izbirate lahko med oluščenimi in neoluščenimi semeni konoplje. Neoluščena na primer ponujajo še več hranil, a so nekoliko težje prebavljiva.

izdelki iz konoplje v prehrani
Izdelki iz konoplje, kot so konopljina semena, lahko vašim pekovskim izdelkom dodajo prijeten okus po oreščkih in povečajo hranilno vrednost. Če jih vključite v svoje najljubše recepte, je to odličen način za izboljšanje okusa in teksture vaših dobrot. Ko pečete s konopljinimi semeni, jih lahko uporabite kot preliv ali pa jih vmešate v testo.

Vse bolj priljubljen za domačo uporabo je tudi konopljin čaj. Tudi ta mora biti kakovosten oziroma kupljen na primernem mestu, če želite doživeti njegov pravi učinek, ki naj bi med drugim pomagal tudi pri boljšem spanju. A zgolj kakovosten čaj še ni dovolj. Čaj morate znati tudi pravilno pripraviti. Za najboljše učinke mu boste morali dodati rastlinsko maščobo.

Uporaba izdelkov iz konoplje v kozmetiki

Številni konopljini izdelki so svoje mesto dobili tudi na področju kozmetike oziroma na področju izdelkov, ki se uporabljajo za nego kože.

YouTube video
Izdelki iz konoplje, prepojeni s CBD-jem, postajajo vse bolj priljubljeni, ne samo v hrani, ampak tudi v kozmetiki!

 Tudi tovrstni izdelki iz konoplje morajo biti izbrani v specializirani prodajalni, če želite prave učinke in s tem tudi odlične rezultate.

Iz iste kategorije: