Zdravje admin  

Zakaj velja uživati pšenično travo?

Pšenična trava vsebuje vitamine in minerale, beljakovine, veliko prehranskih vlaknin ter seveda klorofil, zato se vse pogosteje uporablja kot prehranski dodatek. Najpogosteje jo kupimo v obliki praška, ki ga vmešamo v različne napitke iz sadja in zelenjave, če vas okus ne moti, pa lahko uživate tudi sok pšenične trave.pšenična-trava

Kaj skriva v sebi pšenična trava?

Tako kot druga superživila, ki jih odkrivamo v zadnjih letih, ima tudi pšenična trava veliko mikro in makro hranil, ki skrbijo za naše zdravje in nam lahko pomagajo pri razstrupljanju telesa ter spodbujanju njegovega delovanja na zdrav način ter pri preprečevanju bolezni. Pšenična trava se lahko ponaša s tem, da za rastlino vsebuje veliko beljakovin, sicer pa je še precej bolj priljubljena zaradi velike količine rastlinskih vlaknin ter mikro hranil kot so folna kislina, vitamin C, vitamin B, cink, krom, železo … Prav zaradi tega po njej radi posegajo vsi, ki si želijo živeti bolj zdravo, saj pomaga krepiti imunski sistem, preprečuje slabokrvnost, učinkovito razstruplja, zaradi folne kisline se priporoča nosečnicam, poleg tega pa je kombinacija vseh mikro hranil odlična za povečevanje plodnosti. Vsebuje tudi veliko klorofila, brez katerega pri zdravi prehrani ne gre. O tem, da po njej zaradi zagotavljanja nujno potrebnih hranil posegajo tudi vegani, zagotovo ni potrebno izgubljati besed.

https://www.youtube.com/watch?v=w8uE1IpOM8E

Pšenična trava čisti jetra in poskrbi za še mnogo več

Najbolj zanimiva je pšenična travo za uporabo pri detoksikaciji oziroma razstrupljanju, saj lahko z njo izjemno dobro poskrbimo za očiščenje jeter in debelega črevesa. Vendar pa to ni vse, kar si lahko z njo zagotovimo. Pšenična trava ima dokazano dober učinek na dlesni, zato si z njo pomagajo ljudje s paradontalno boleznijo in krvavečimi dlesnimi. Prav tako je odličen prehranski dodatek za vse, ki imajo težave s povišanim holesterolom, nenazadnje pa celo preprečuje vnetja in zagotavlja odličen boj s prostimi radikali, saj vsebuje veliko količino antioksidantov.

Kakšno pšenično travo velja kupiti?

kot pri vseh drugih superživilih tudi pri pšenični travi velja, da jo je najbolje kupiti v specializirani ekološki prodajalni (tudi spletni), pri kateri vam lahko jamčijo, da je živilo pridelano ekološko in ne vsebuje nobenih umetnih dodatkov – prepričajte se tako, da pred nakupom preverite certifikate, ki živilu zagotavljajo neoporečnost in skladnost z eko standardi.

Iz iste kategorije: