Zdravje admin  

Zelen zajtrk ali malica

Pšenična trava je odlična izbira za zajtrk, saj vam bo dala energijo za ves dan! Lahko pa si jo privoščite tudi za malico ali ob kakšnem drugem obroku. Na voljo je tako v obliki soka ali prahu, ki ga lahko vmešate v različne jedi ali v smoothie. Vsebuje različne hranilne snovi in vitamine, predvsem pa je odličen vir klorofila – eden od najbolj bogatih virov na svetu. Več o tem, kaj vse koristnega vsebuje, pa si preberite v nadaljevanju članka!

Bogata z vitamini in klorofilom

Pšenična trava je drugo ime za mlado in še bujno zeleno pšenico, ki je izjemno bogata s klorofilom. To zeleno barvilo ima pomembno vlogo za naše telo. Poleg tega pa mlada pšenica oziroma prah iz nje vsebuje tudi druge hranilne snovi, vitamine, minerale in encime, med katerimi so na primer:

  • vitamini A, C in E
  • vitamini B1, B2, B3, B6
  • vitamin K
  • cink, magnezijev kompleks in selen
  • fosfor, kalij in klorid
  • kalcij, železo in jod

Zaradi svoje bogate hranilne vrednosti je kot sredstvo za krepitev in čiščenje telesa znana že zelo dolgo. Med drugim so jo uporabljali že Stari Egipčani, ki so verjeli, da lahko z njo razstrupijo svoje telo. V ta namen jo marsikdo uporablja še danes, spet drugi pa jo uporabljajo za krepitev imunskega sistema in dvig energije ter boljše počutje.

Vsekakor velja, da je odličen vir mnogih vitaminov ter klorofila, zato je eden od tistih prehranskih dodatkov, ki se ga splača zaužiti že zjutraj. Sploh če si zjutraj radi privoščite kavico, morda počasi poskusite zamenjati dozo kofeina z dozo klorofila – z mlado pšenico, ki vam bo dala energijo za cel dan.

Za čiščenje kože in proti aknam

Še ena od možnosti uporabe mlade zelene pšenice pa je tudi kot sredstvo za čiščenje kože in sredstvo, ki pomaga v boji proti aknam. Kožo namreč očisti in pomirja. Za to se uporablja prah te rastline, ki se ga nanese na obraz ali druge dele telesa ter dobro, a popolnoma nežno vtre v kožo. Po določenem času jo prav tako nežno odstranimo z mokro vato ter tako kožo nežno očistimo in poskrbimo za njeno pomiritev.

Iz iste kategorije: