Magnezijev kompleks je idealen dodatek prehrani
Zdravje admin  

Nahranimo svoje telo z magnezijem

Naše telo potrebuje magnezij za ohranjanje optimalnega zdravja. Najlažja pot do tega je z raznoliko in kvalitetno prehrano. Je pa res, da to ni vedno možno, saj na nas vpliva veliko dejavnikov, zaradi katerih bomo morda potrebovali pomoč. Magnezijev kompleks je idealen dodatek prehrani, ki vpliva na nivo energije, delovanje možganov in počutje. To mikro-hranilo le redko najdemo v procesirani hrani, ki pa jo uživa večino ljudi. To je tudi razlog, da večini populaciji zahodnega dela sveta primanjkuje magnezija, kar lahko močno vpliva na zdravje človeškega telesa.

Zakaj potrebujemo magnezij?

Človeško telo potrebuje veliko različnih mineralov, vitaminov in hranil, da lahko uspešno ustvarja nove celice in proizvaja hormone. Kot prej omenjeno ima magnezij pri tem izredno pomembno vlogo, saj omogoča:

  • Ohranjanje strukture DNA
  • Uravnavanje krvnega sladkorja
  • Uravnavanje krvnega pritiska
  • Ohranjanje zdravja kosti
  • Absorbacijo kalcija
Magnezijev kompleks
Magnezijev kompleks pomaga uravnavati žleze

Najlažje dobimo zadostno količino omenjenega hranila z magnezijevem kompleksom, ki vsebuje tudi dodatne vitamine, ki pomagajo s presnovo beljakovin in maščob in skrbijo za primerno količino aminokislin v krvi.

Kvalitetne hrane je vedno manj

Veliko hrane ima bogato vsebino magnezija, kot je avokado, banane, fige, špinača, meso ipd. Problem nastane, saj veliko te hrane je dodatno procesirane, kar pomeni, da se veliko vitaminov in hranil izgubi, preden jo zaužijemo. Tako lahko skozi čas naše telo izgubi veliko zdravja, saj ne dobi zadostno količino potrebnih hranil. Tako lahko opazimo simptome, kot so:

  • Splošna utrujenost
  • Pomankanje koncentracije
  • Težave s spanjem
  • Nizek nivo energije
  • Migrene in bolečine po telesu

Včasih potrebujemo samo spremembo prehrane, da si hitro izboljšamo zdravje in magnezijev kompleks je idealen za to nalogo. Z rednim jemanjem lahko hitro odpravimo zgoraj omenjene simptome, če jih opazimo na našem telesu.

Odpravimo anksioznost in depresijo

Veliko raziskav je pokazalo, da se psihične težave lahko pojavijo, če naše telo ne deluje pravilno zaradi nekvalitetne prehrane. Magnezijev kompleks pomaga uravnavati žleze, ki proizvajajo različne hormone, kar močno vpliva na dobro počutje posameznika.

YouTube video
Magnezij – opozorilni znaki pomanjkanja tega ključnega minerala

Tudi človeški prebavni sistem prične delovati bolj učinkovito, če ima na razpolago dovolj magnezija. Tako se izboljša presnova, kar se opazi v višjem nivoju energije osebe. To pomeni, da bomo lažje prebrodili dan, saj bomo lažje razmišljali, se raje ukvarjali s športom ter bili bolj pozitivnega duha.

Priporočeno je, da kupimo magnezijev kompleks, ki je v čim bolj naravni obliki, kot ga najdemo na spletni strani www.perfekterkoerper.com. Na omenjeni strani imajo na voljo ogromno različnih dodatkov prehrani, ki so vrhunske kvalitete in popolnoma naravnega izvora.

Iz iste kategorije: