Tehnologija admin  

Do novih poslovnih priložnosti na hrvaškem s HR domeno

Ko se odločimo narediti svojo spletno stran, hitro pridemo do zaključka, da bomo potrebovali tudi domeno. Ta je morda najbolj pomemben del naše online prisotnosti, saj si jo bodo morali redni obiskovalci zapomniti, če bodo želeli obiskati našo spletno stran. Morda pa želimo razširiti svoje poslovanje v drugo državo, kjer moramo biti enako previdni z izbiro končnice in imenom, ki nas bo predstavljalo. Trenutno je HR domena v izrednem razcvetu, saj veliko podjetnikov širi svojo prodajo na hrvaški trg, ki ima izreden potencial za mnoge artikle in storitve.

Gostovanje in HR domena

Enako pomembno, kot izbira imena, je samo gostovanje. To so strežniki, ki bodo omogočili, da naša spletna stran lahko deluje. Stroški za vzdrževanje strežnika so v večini primerov zelo nizki. To je odlična novica za vse podjetnike, ki nimajo še spletne strani ali pa potrebujejo nadgradnjo obstoječega gostovanja.

Dandanes pa je veliko lažje kupiti HR domeno, kot kadarkoli prej. Lahko jo registrirajo vse osebe, ki imajo OIB številko, ki služi kot identifikacija fizičnih in pravnih oseb na Hrvaškem. Možno pa je, da jo pridobijo tudi pravne osebe z ozemlja Evropske unije.

Zaupanja vredna domena nam prinese veliko prednosti

Morda je največja prednost HR domene ravna ta, da ji zaupajo vsi večji iskalniki. Na voljo je že več kot 26 let, kar pomeni, da je od takrat bilo registriranih že veliko spletnih stran z omenjeno domeno. Tako obstaja več kot 100.000 različnih lokalnih Hrvaških domen, in to število samo še raste.

YouTube video

Naša spletna stran bo tako pridobila izjemno prepoznavnost na Hrvaškem trgu, kar nam bo močno olajšalo prodajo izdelkov in storitev naključnim obiskovalcem. Tako bomo lažje opravili SEO optimizacijo za iskalne nize ključnih besed, ki so povezani z našo obrtjo.

Zaščita imena s HR in HR.COM domeno

Ko širimo svoje poslovanje, se lahko hitro zgodi, da nekdo pred nami zakupi domeno, ki jo želimo uporabiti na drugem tržišču. Glede na to, da je Hrvaški trg izredno potencialen, se veliko podjetnikov usmerja v nakup novih HR domen, ki jih je vedno manj. To je tudi razlog, da čim prej zakupimo svojo domeno ter se tako zaščitimo pred konkurenco.

Možnost pa imamo tudi nakupa HR.COM domene, ki združuje prepoznavnost legendarne končnice COM ter lokalne države. To je idealna izbira za skoraj vsako dejavnost, ki jo lahko tržimo na Hrvaškem trgu ali pa tudi svetovnem. 

Priporočamo nakup domene od ponudnika hrvaškega gostovanja, kot je www.plus.hr, saj si bomo lahko na enem mestu izbrali strežnik, ime spletne strani ter druge elemente, ki so ključni za najlažje poslovanje.

Iz iste kategorije: