Tehnologija admin  

Registracija domene po nizki ceni

Vas zanima registracija domene? Tisti, ki nimajo lastne spletne strani, pogosto nimajo občutka, koliko sploh stane registracija domene. Nekateri sploh ne vedo, da morajo poskrbeti tudi za domeno, če hočejo imeti svojo spletno stran, a je to seveda nujna storitev. Podobno velja za plačilo spletnega gostovanja. Vse skupaj je precej ugodno, sploh pa je cenovno ugodna registracija domene, saj boste zanjo odšteli tako malo, da boste kar presenečeni! Zato naj vas cena prav nič ne skrbi. Če želite imeti svojo spletno stran, torej poskrbite za čim prejšnji zakup izbrane domene!

Različne domene in končnice

Registracija domene je zelo preprosta in poceni. Pred samim postopkom morate samo vedeti, katero domeno bi radi registrirali in katero končnico bi radi imeli na koncu domene. Najbolj običajne končnice v Sloveniji so .si, .com, .net, .info in še nekatere druge, možno pa je registrirati še kup drugih končnic, tako da je izbira res velika.

Registracija domene tako omogoča veliko različnih možnosti, med katerimi lahko izbirate. Cena se lahko rahlo razlikuje glede na to, katero končnico izberete, niso pa te razlike zelo velike. Priporočamo vam, da pred samim postopkom le preverite domeno, če je izbrana kombinacija še prosta. Tako bo registracija domene še hitrejša.

Kaj pa če je domena že zasedena?

Če ste si izbrali domensko ime, ki je že zasedeno, potem imate na voljo več možnosti. Lahko si izberete čisto neko drugo ime oziroma alternativo, lahko pa se odločite tudi za to, da registrirate isto domeno z drugo internetno končnico. Še ena možnost je, da besedo, ki ste jo izbrali, postavite v množino ali v kakšno drugo obliko. Seveda pa se je treba vprašati, ali je to sploh smiselno. V primeru, da sta si dve domeni preveč podobni, obstaja namreč velika verjetnost, da ju bodo spletni obiskovalci zamenjevali.

YouTube video

To velja sploh v primeru, če imata spletni strani podobno vsebino. V primeru, da si ne želite, da bi vaši spletni obiskovalci zašli na neko drugo spletno stran, namesto na vašo, izberite čim bolj unikatno domeno, kakršno nima nihče drug. Verjemite nam, da je še veliko zelo zanimivih domen še vedno prostih. Ena od njih čaka prav na vas, da jo registrirate!

Iz iste kategorije: