Tehnologija admin  

Domene in gostovanje

Kaj sploh je domena?

Registracija domene je zelo preprosta, če vemo, kako to storiti. Preden to naredimo, pa je dobro, če vemo kaj domena sploh je. To je v najbolj osnovnem smislu človeku prijazno ime, ki je povezano z določenim IP naslovom. Te naslove uporabljajo računalniki, da med seboj komunicirajo. Na primer, mojanovadomena.si je veliko lažje zapomnljiva, kot če bi v iskalnik morali vtipkati serijo številk, kot je 14.232.532.123. Poleg tega pa domena služi tudi kot ime naše spletne strani, ki si ga bodo stranke morale zapomniti.

Gostovanje potrebuje vsaka spletna stran

Ko bomo ustvarili svojo spletno stran, bo ta potrebovala virtualen prostor, kjer bo tako rekoč doma. Ta prostor pa ji nudi strežnik. To je močan računalnik, ki lahko poganja tudi več sto ali tisoč različnih spletnih strani. Strežnik gostuje našo stran, kar pomeni, da obiskovalcu ponudi vso kodo, ki je potrebna, da se stran izriše na njegovem računalniškem zaslonu, tablici, pametnem telefonu ipd.

YouTube video

Trenutno je zelo popularno VPS gostovanje, saj ima mnogo prednosti pred drugimi načini gostovanja. Te prednosti so varnost, zanesljivost, ter možnost uporabe prilagojene HTML kode.

Ko bomo ustvarili svojo spletno stran, bo ta potrebovala virtualen prostor, kjer bo tako rekoč doma.

Prednosti VPS gostovanja

Ena izmed največjih prednosti VPS gostovanja je ta, da naša spletna stran nikoli ne deluje počasi. Temu je tako, saj si sredstev strežnika ne delimo z drugimi uporabniki spletnih strani. Tako nam drugi uporabniki ne odžirajo pasovne širine, procesorske moči in pomnilnika. To pa pomeni, da bo naša stran vedno delovala hitro in bila zelo odzivna.

Iz iste kategorije: