VPS hosting
Tehnologija Matej  

VPS gostovanje v primerjavi z običajnim gostovanjem

V osnovi vam spletno gostovanje omogoča, da lahko kdor koli dostopa in si ogleduje vaše vsebine spletni strani. V vaš paket gostovanja se prav tako shranjuje elektronska pošta in torej zaseda vnaprej zakupljeni prostor. Lahko rečemo, da spletno gostovanje predstavlja vaš dom na spletu. Posledično je dobro, da ste pri izbiri ponudnika zelo pozorni. Mora namreč povsem ustrezati vašim potrebam

Lahko izbirate med različnimi tipi gostovanja spletnih strani. Na voljo je tudi tako imenovano VPS gostovanje. Kakšna pa je pravzaprav razlike med njim in običajnim gostovanjem?

Na enem strežniku več virtualnih strežnikov

Če vas zanima VPS gostovanje, je dobro, da veste, kakšna je torej razlika med običajnim in gostovanjem VPS. Pri VPS gostovanju se na enem fizičnem strežniku nahaja več virtualnih strežnikov. Ti pa so med seboj programsko ločeni.

paket VPS gostovanje
Če najnaprednejši paket deljenega gostovanja ne zadošča več za nemoteno delovanje vašega spletnega mesta, ga je vredno nadgraditi na paket VPS gostovanja.

Virtualni strežnik vam omogoča povsem samostojno prilagojeno strežniško okolje. Cenovno pa je veliko bolj dostopna rešitev kot nakup lastnega strežnika.

Kdaj se je smiselno odločiti za paket VPS gostovanja?

Za VPS gostovanje se je smiselno odločiti, če na primer potrebujete strežniške aplikacije oziroma nastavitve, ki vam pri deljenem spletnem gostovanju niso na voljo. Prav tako se zanj lahko odločite v primeru, če denimo potrebujete več pa tudi močnejše vire, kot vam jih ponuja deljeno gostovanje.

Ne nazadnje se za VPS gostovanje lahko odločite tudi tedaj, ko boste želeli večjo zanesljivost. Ker boste imeli ločeno okolje, seveda ne boste občutili vpliva drugih uporabnikov. Vaša stran na spletu ali pa aplikacija bo lahko delovala povsem nemoteno – tudi z večjim prometom.

Značilnosti najboljšega ponudnika za VPS gostovanje

Ko boste izbirali ponudnika za VPS gostovanje preverite nekatera pomembna dejstva. Pozanimajte se na primer, ali vam ponudnik nudi brezplačno strokovno pomoč in dovolj prijazno podporno. Pozanimajte se, koliko izkušenj ima ekipa strokovnjakov oziroma koliko naročnikov jim že zaupa.

YouTube video
Odkrijte, kaj je VPS gostovanje in zakaj ga morda potrebujete!

Za omenjeno gostovanje pa se boste torej verjetno odločili, ker imate v lastni na primer veliko agencijo ali pa ste razvijalec. Morda potrebujete lastne sistemske vire. Na voljo pa so različni paketi za VPS gostovanje. Izberite tistega, ki je primeren za vaše potrebe.

Na spletu lahko najdete seznam najboljših ponudnikov in mnenja njihovih uporabnikov.

Iz iste kategorije: