Tehnologija admin  

Ustvarjanje spletne strani in spletno gostovanje brez zapletov

Najlažja razlaga termina spletno gostovanje je, da gre pri tem za storitev, ki posamezniku ali podjetju omogoča objavo spletne strani na spletu. Vsi podatki so shranjeni na strežnikih. Slednji so posebni zmogljivi računalniki, ki so skrbno varovani in zaščiteni pred vdori. Kadar bo potencialna stranka iskala določen artikel, bo med iskanjem naletela tudi na vašo spletno stran. Po kliku na povezavo, bo preusmerjena na vaš strežnik in vašo spletno mesto. Videla bo vso vsebino in se odločila za nakup. Kako torej izbrati pravi način gostovanja?

Najpogostejša izbira je deljeno spletno gostovanje strani

Deljeno spletno gostovanje je najpogostejša izbira, saj je najlažje izvedljivo. Pri tem gre za posebno vrsto storitve, kjer so kapacitete strežnika porazdeljene med številne stranke. Takšna razdelitev ima svoje prednosti in slabosti. Pozitivno je, da je cenovno ugodno spletno gostovanje. Je enostavno za uporabo, saj je večina nastavitev vnaprej urejenih,vključno s posodobitvami in varnostnimi nadgradnjami. Negativno je, da zaradi delitve sredstev z drugimi uporabniki, ob zasedenosti določenega spletnega mesta, lahko pride do upočasnitve vašega. Obenem je tudi manj fleksibilna različica, saj lahko izvajate manj lastnih nadgradenj in sprememb.

Virtualni privatni strežnik

VPS spletno gostovanje je vmesni člen med deljenim in popolnoma samostojnim gostovanjem. Pri njem gre za virtualno ločenost posamezne enote na strežniku od drugih enot. To pomeni, da upravljate z lastnimi sredstvi in imate skoraj povsem lasten strežnik. Takšna oblika omogoča več fleksibilnosti, saj na lastni particiji lahko posodabljate in nadgrajujete sistem po vaših preferencah. Ne glede na to, da delite strojno opremo z drugimi uporabniki, je vaš del povsem ločena celota. ne glede na zasedenost strani ostalih uporabnikov, bo vaše mesto delovalo povsem brez težav. Sami lahko tudi samostojno konfigururate strežnik. Izvajate lahko spremembe in nadgradnje, brez omejitev ali težav.

YouTube video

Kako izbrati?

Najlažje boste izbrali najbolj primerno spletno gostovanje, če razmislite o svoji samostojnosti pri strežniških nadgradnjah. V kolikor posedujete dovolj znanja za obe dejavnosti, potem vsekakor izberite VPS gostovanje. Na ta način boste imeli veliko manj težav in zapletov pri posodabljanju strežnika in vodenju spletne strani. Pri tem se ne boste ozirali na druge uporabnike strežnika.

Iščete nov prenosni računalnik in ne bi radi zapravili celega bogastva zanj? Nič lažjega – pojdite na enega od iskalnikov in vtipkajte: prenosni računalniki akcija.

Iz iste kategorije: