Tehnologija admin  

Izbira pravega prenosnega računalnika

Ravno sem v fazi nakupa novega prenosnega računalnika. Moj stari prenosnik je tretji prenosnik, ki ga imam v lasti. Prvega sem kupila s privarčevanim denarjem, ko sem delala med šolskimi počitnicami. Kupila sem si prenosni računalnik, ki sem ga potrebovala za študij. To je bil eden prvih ugodnih prenosnikov, ki so bili že dostopni tudi študentskemu žepu.

Pred tem je imel le malokdo prenosi računalnik. Potem je sledil nov prenosni računalnik, da sem lahko študij zaključila in diplomirala. Dobila sem ga čisto po naključju, v eni izmed zelo ugodnih akcij pri podaljšanju naročnine za ponudnika interneta. Tretji prenosni računalnik pa sem potem kupila v prvih letih, ko sem se zaposlila in sem ga v glavnem potrebovala le za domačo uporabe ter kdaj pa kdaj za kakšno službeno pot. Sedaj pa sem zamenjala službo in bo moj novi prenosni računalnik postal tudi moj službeni sopotnik. Tako sem se podala na lov za novim tehnoloških pripomočkom kar preko spleta, kjer sem vtipkala: prenosni računalniki akcija.

Ogromno raznolike ponudbe

Neverjetno, prav res me je presenetilo, koliko je ponudbe in različnih ponudnikov na spletu. In skoraj vsaka spletna trgovina ima prenosne računalnike tudi v akciji. Eni v bolj namišljenih akcijah, kjer dvignejo prvotno ceno in potem umetno znižajo to prvotno ceno.

Takšnega trika se poslužuje kar nekaj ponudnikov, zato je dobro, da se kar malo poglobimo v iskanje in se pozanimamo, koliko določen model prenosnega računalnika stane v drugih spletnih trgovinah. Prenosni računalniki akcija je torej lahko prav konkretna past za potrošnika.

Prava priložnost

Sama sem se iskanja prenosnika lotila sistematično. Določila sem okvirni proračun ter nekaj zahtev, ki jih mora moj nov računalnik izpolniti. Nato pa sem izbrskala približno deset prenosnih računalnikov v akciji ter s seznamom odšla h kolegu, ki ima malo več računalniškega znanja.

YouTube video

Povedal mi je za zelo dobro trgovino anni.si, kjer sem potem moj izbor računalnikov skrčila na tri. V času, ko sem se odločala med temi tremi, sem na tej spletni strani videla nov oglas prenosni računalniki akcija. Prav eden izmed teh mojih izbranih računalnikov je bil še dodatno znižan, zato sem brez pomisleka prenosni računalnik kar naročila preko spleta. Pri meni doma je bil že čez dva dni.

Iz iste kategorije: