Tehnologija admin  

Kaj pomeni poceni hosting?

Beseda hosting je angleški izraz, ki ga najpogosteje v slovenščino prevajamo kot spletno gostovanje. Pri nas se uporabljata oba izraza v enaki meri. V jeziku računalničarjev pa bomo prej zasledili besedo hosting kot gostovanje. Za njih je namreč značilno, da v ospredje raje postavljajo originalne oziroma prvotne angleške izraze. Če se posamezniki odločijo za hosting oziroma spletno gostovanje, po spletu najpogosteje iščejo poceni hosting. Cena je namreč eden od glavnih dejavnikov, na podlagi katere se odločamo za prav vse storitve.

Kakšna storitev je hosting?

Hosting je storitev, ki jo dandanes ponuja že marsikatero podjetje. Ravno zaradi velike konkurence je skoraj vsak hosting poceni. Omogoča pa gostovanje naših datotek na gostiteljevih strežnikih. Lahko torej rečemo, da je hosting najem prostora pri ponudniku gostovanja.

Zavedamo se, da bi lahko strežnik, ki je povezan na internet, imeli tudi doma. Za to možnost pa se vendarle ni prav dobro odločiti, saj v nobenem primeru ne more biti dovolj optimalna. Strežniki dobrega ponudnika imajo v primerjavi z gostovanjem doma številne prednosti. Ponavadi so na razpolago izjemno zmogljivi strežniki, tudi povezava z internetom je veliko boljša. Najboljši ponudniki poskrbijo tudi za direkten priklop na hrbtišče omrežja. Nikakor pa ne smemo pozabiti omeniti niti podpore, ki je pri storitvi hosting še kako pomembna.

YouTube video

Kje je najcenejši hosting?

Napisali smo, da je poceni hosting danes že nekaj povsem normalnega. Še vedno pa lahko dobimo še cenejšo varianto. Svetujemo vam, da si celotno ponudbo pregledate tudi po spletu, kjer je ponudba hostinga zagotovo najcenejša.

Ponudniki z najrazličnejšimi paketi gostovanja

Za najbolj pogosto vrsto spletnega gostovanja še vedno velja deljeno spletno gostovanje. Tu si strežniški prostor med seboj deli večje število uporabnikov. Prostor celotnega strežnika je razdeljen na veliko število različnih delov oziroma paketov. Prav tako so razdeljene tudi vse zmogljivosti. Ponudnik glede na stranko nastavi določene omejitve. Pri tem ne moti delovanja gostovanja drugih uporabnikov.

Za poceni hosting torej lahko rečemo, da je razdeljen v različne pakete. Njihove glavne značilnosti so prostor na strežniku, število domen (registracija domene je mogoča tudi po nizki ceni), mesečni prenos podatkov, število e-poštnih predalov ter podobno.

Če se odločimo za poceni hosting, pa je pred naročilom potrebno točno definirati, kaj bomo v določeni situaciji potrebovali.

Iz iste kategorije: