Tehnologija admin  

Za koga so primerne .si domene

Za podjetja, ki so s svojim poslovanjem fokusirani predvsem na Slovenijo, se v veliki večini primerov najbolj priporoča .si domene. Te so prepoznane v Sloveniji kot relevantne in zaupanje vredne domene. Podjetje, ki izbere .si domene je v Sloveniji prepoznano kot domače podjetje in stranke so mu bolj naklonjene, kot kakšnemu drugemu podjetju z nam manj znano končnico. Če pa podjetje posluje tudi v tujini, lahko brez problema izbere še kakšno dodatno domeno, saj je potem v drugih državah bolj prepoznan kot kredibilen partner.

Za podjetja, kjer je glavna dejavnost povezana z mednarodnim sodelovanjem ali je celo podjetje samo po sebi locirano v več državah, pa se priporoča uporaba tudi drugih končnic, kot so .eu, .org ali .net.

Tehten premislek pri izbiri ponudnika

Tudi pri izbiri .si domene je potrebno tehtno premisliti glede ponudnika, saj cena ne sme biti edini kriterij izbire. Ponudnik običajno omogoča tudi določeno vrsto podpore, nekateri ponudniki pa zagotavljajo ob registraciji .si domene tudi brezplačno dns gostovanje, brezplačno gostovanje in brezplačno spletno stran.

Pri izbiri ponudnika se torej pozanimajte o primerni tehnični podpori, o drugih brezplačnih opcijah, ki jih ponudnik omogoča in o enostavnosti vmesnika za upravljanje. Tudi to je pomembno, saj ne želimo izgubljati dragocenega časa s postopki, kot so podaljševanje domene, vpisovanje novih domenskih strežnikov in podobno.

YouTube video

Pri izbiri pravega ponudnika za vas glede registracije .si domene, lahko upoštevate tudi reference – število zadovoljnih naročnikov in leta poslovanja ponudnika. Večja verjetnost je, da boste zadovoljni z nekom, ki je že leta in leta na trgu ter ima številne izkušnje.

Za poslovanje v Sloveniji

Predvsem .si domene so torej pomembne za podjetja, ki so vezana na poslovanje v Sloveniji in s slovenskimi strankami. Zato je najbolje, da se za ureditev .si domene naročnik obrne na kvalitetno in zanesljivo podjetje, kot je domenca.com, saj boste s tako kvalitetnim ponudnikom gotovo zadovoljni. Predvsem pa je pomembno, da se naročnik skoncentrira na svoje poslovanje, tehnične podrobnosti pa prepusti podjetju, kateremu je registracija domen temeljna dejavnost.

Iz iste kategorije: