Registracija domene je preprosta
Tehnologija admin  

Registracija domene se lahko opravi pri domačem ali tujem ponudniku

Čeprav je sama registracija domene sila preprost postopek, pa se je pred njim potrebno pozanimati o marsičem. Med drugim je seveda pomembna tudi cena za domeno. Ta je odvisna od vrste domenske končnice. Praviloma se mora vsaka domena registrirati vsaj za eno leto. Ker ponudniki ob prvi registraciji lahko kar drastično spustijo ceno, se vam splača poiskati kakšno tovrstno akcijsko ponudbo.

Zavedati se morate, da so nekatere domenske končnice dražje od drugih. Medtem ko boste za tematske ali nacionalne odšteli nekaj več, vas manj stanejo splošne končnice, kot so na primer .com, .net, .si.

Postopek nakupa domen

Nakupovanje domene je podobno klasičnemu spletnemu nakupovanju. Ključna razlika pa je v tem, da v roke ne dobite fizičnega produkta, temveč digitalnega. Najprej pa preverite, če je vaša izbrana domena sploh še prosta. V iskalniku za domene vpišite želeno domeno in nemudoma boste prejeli informacijo o tem, ali je zasedena ali še prosta.

Registracija domene
Registracija domene je za večino domenskih končnic cenovno zelo ugodna

S postopkom nakupa domene lahko nadaljujete, če je domena nezasedena. V nasprotnem primeru pa morate seveda izbrati neko drugo ime oziroma končnico. V naslednjem koraku izberete, za koliko časa boste domeno registrirali. Praviloma je najkrajši možni zakup eno leto, najdaljši pa pet let.

Ustrezna izbira gostovanja

V resnici je pravilna izbira zakupa za hosting lahko precej komplicirana naloga. Najprej morate na medmrežju poiskati ustrezne informacije, na primer mnenja. Na voljo je tudi zelo veliko primerjav med različnimi spletnimi gostovanji pa tudi cenami.

YouTube video
Kaj je spletno gostovanje ali hosting?

Za lažjo odločitev izpostavljamo le nekaj točk, na katere morate biti pri izbiri gostovanja na spletu še zlasti pozorni. To so SSD spletno gostovanje, količina prostora na diskih, ki jo potrebujete, ponudba digitalnih potrdil oziroma SSL certifikatov, samodejna varnostna kopija.

Iz iste kategorije: