Pumpica za pranje stekla avtomobila
Avtomoto Matej  

Pumpica za pranje stekla avtomobila – nujen element za dober pogled na cestišče

Varno vozilo odlikuje več dejavnikov, med njimi pa so tudi cela in čista avtomobilska stekla. Zaradi zunanjih naravnih elementov so lahko šipe avtomobila pogostokrat umazane, pogled na cesto pa posledično otežen. V tem primeru je torej čiščenje stekel in s tem tudi pumpica za pranje stekla avtomobila nekaj nepogrešljivega.

Pumpica za pranje stekla avtomobila je zagotovo sestavni element vozila. S pomočjo le-te lahko poskrbimo, da bodo stekla našega vozila čista, vozilo pa posledično pripravljeno na vožnjo. Skrbi namreč za brizganje ustrezne čistilne tekočine, nedelujoča pumpica pa lahko vpliva celo na varnost naše vožnje.

Do dobre vidljivosti s pumpico za pranje stekla avtomobila

Pumpica za pranje stekla avtomobila je osnoven dejavnik, ki s pomočjo brizga čistilne tekočine na vetrobransko steklo omogoča čiščenje umazanih šip. Omogoča nam torej čiščenje stekel, s tem pa tudi večjo vidljivost na samo cestišče. Skupaj z brisalci učinkovito odpravlja nevšečnosti in zagotovi varno vožnjo.

Pumpica za pranje stekla avtomobila za brizganje čistilne tekočine.
Pumpica za pranje stekla avtomobila je nepogrešljivi element vozila, ker poskrbi, da so stekla vozila čista, z brizganjem čistilne tekočine. Nedelujoča pumpica lahko vpliva na varnost vožnje.

V primeru okvare tega elementa lahko naletimo na več težav; res je, da bodo delujoči brisalci še vedno odpravili večje elemente, ki jih ne želimo na vetrobranskem steklu, vseeno pa ne bodo mogli odstraniti druge umazanije, kot so npr. madeži od mrčesa. V deževnem vremenu nam brisalci sicer izjemno koristijo, če ga se na steklu pojavijo trdovratnejši madeži, nujno potrebujemo delujočo pumpico za pranje stekla avtomobila in ustrezno tekočino. 

Funkcionalnost pumpice za pranje stekla avtomobila in menjava le-te

Pumpica za pranje stekla avtomobila je torej ključna pri zagotavljanju same varnosti na cesti. Vsako vozilo ima rezervoar, v katerega nalijemo ustrezno tekočino, s pomočjo pumpice pa preko šop tekočina brizgne na vetrobransko steklo. Brisalci so pri čiščenju tako v veliko pomoč. Če opazimo, da iz šob ne brizgne zadostna količina tekočine, obstaja velika verjetnost, da je prišlo do okvare pumpice. 

YouTube video
Popravilo in zamenjava pumpice za pranje vetrobranskega stekla

Zaradi vseh naravnih vplivov se včasih zgodi, da pride do zamašitve šob in posledično na vetrobransko steklo ne brizgne zadostna količina tekočine. Lahko pa, da nam je zgolj zmanjkalo ustrezne čistilne tekočine. V obeh primerih lahko nevšečnosti hitro odpravimo. V kolikor pa je prišlo do okvare pumpice, bo potrebno obiskati ustrezen servis – sami bomo namreč težko zamenjali ta del vozila, saj do njega težje dostopamo.

Iz iste kategorije: