ventilator kabine
Avtomoto admin  

Učinkovito zračenje avta za varnejšo vožnjo

Avtomobilski prostor je praviloma zaprt, zato je še toliko bolj pomembno, da poskrbimo za primerno zračenje. Če je v kabini vozila slab zrak, to pomeni tudi pomanjkanje kisika. Posledično se počutimo bistveno bolj utrujene, kar pa je na cesti lahko sila nevarno. Pomanjkanje svežega zraka ne nazadnje lahko privede celo do slabosti in omedlevice.

Za varno vožnjo je torej nujno tudi primerno zračenje, kar lahko omogoči kakovosten ventilator kabine. Na sploh imajo ventilatorji v vozilih pomembno vlogo usmerjanja zraka – praviloma skozi hladilnik. Posledično skrbijo za ohlajanje hladilne tekočine ali plina v sistemu klimatske naprave.

Za kaj točno je zadolžen ventilator kabine?

Ventilator kabine za avto je zadolžen, da lahko v vozilo sploh pride dovolj zraka. Ta s kroženjem pri najrazličnejših hitrostih omogoča, da se v notranjosti avta dovaja izbrani hladen ali pa topel zrak. To pomeni tudi tisti zrak, ki ga hladi klima. Če se zdi, da klima ne deluje, je najbolje, da svojo dlan položite nad zračnik. Težava je v klima napravi, če je zrak premalo ohlajen in ga ventilator kabine učinkovito razpihava.

kakovosten ventilator kabine za avto
Ventilator kabine za avto s kroženjem pri najrazličnejših hitrostih omogoča, da se v notranjosti avta dovaja izbrani hladen ali pa topel zrak.

V omenjenem primeru je najpametneje, da se čim hitreje odpravite na servis oziroma na polnjenje klime. Če pa je zrak dovolj učinkovito ohlajen, a se ne vpihava, pa je zagotovo kriv ventilator kabine.

Kakovosten zrak v avtomobilu

YouTube video
Zamenjava motorja ventilatorja kabine za avto

Na udobje in varnost pri vožnji vplivajo številni dejavniki. Med drugim tudi zrak. Zanj seveda v največji meri lahko poskrbimo kar sami. Pri serviserju se je treba oglasiti zgolj zaradi menjave filtra potniške kabine in zaradi čiščenja klima naprave.

Nadaljuj z branjem članka s klikom na povezavo: https://www.avtopralnica.org/ucinkovito-zracenje-avta-za-varnejso-voznjo/

Iz iste kategorije: