Avtomoto admin  

Gumijaste preproge za avto

Dan danes moramo v večini že pošteno garati, da si lahko prislužimo in kupimo svoj jekleni konjiček. Kar pa vsekakor tudi pomeni, da ga primerno vzdržujemo in skrbimo zanj, saj nam bo moral kar nekaj časa služiti, dokler ne bomo prišli do novega. Vzdrževanje avta je zelo pomembna na to kako dolgo vam bo vozilo zdržalo in kako dolgo ga boste lahko držali v lepem stanju, brez prask, rjavenja in podobno. Ena izmed pomembnih stvari, da vam avto ne rjavi je, da se izogibate, da vam v avtu stoji voda. Gumijaste preproge vas bodo pri tem zagotovo rešile, saj vsa mokrota, ki zaide iz vaših čevljev in opreme se zadrži v območju preproge in se vam ne pretaka po vozilu. Ko pa pripete na cilj pa to tekočino in umazanijo le zlijete in operete iz gumijaste preproge in s tem preprečite korozijo in rjavenje v avtu.

Gumijaste preproge za avto lahko naročite tudi na spletu

Ko se odločite za nakup gumijaste preproge (withcar.si), je pomembno, da si jih naprej ogledate in se pozanimate, kateri tip preproge vam sploh paše v vaše vozilu, saj so narejeni po modelih. V nobenem primeru ne morete kupiti kar enih preprog in pričakovati, da vam bodo pasale v vaše vozilu. Vsako vozilo ima svoje preproge, ki se popolnoma prilegajo obliki in vsemu kar je potrebno.

predpražnik-za-avto

Pomembno je tudi na kakšen način se preproga pritrdi, da vam ne polzi pod nogami med vožnjo in z tem povzroči kakšno nezgodo, ker vam lahko zaide pod pedala. Na spletu je ogromno trgovin, ki prodajo avto dele in med njimi tudi gumi tepihe. Tam lahko izberete model vašega vozila in vam računalnik sam najde, katere gumijaste ali tekstilne preproge za avto so prave za zaščito vašega vozila. Najboljše je, da se odločite za takšne z čim višjim robovom, saj vam tako nebo vozilo postajalo mokro ob prvem nalivu dežja ali pa ob razlitju kakšne pijače, ki si jo boste med potjo privoščili, da potešite žejo.

Zelo pomembno je pritrditi gumijaste preproge za avto

Vsako vozilo ima na voznikovi, sopotnikovi, zadnjimi sedeži in v prtljažniku čepke za pritrditev preproge pod nogami. K tem primerno pa moramo kupiti tudi gumijasto preprogo, da jo bomo lahko pritrdili, da se vam ne bo vozila po celem avtu med vožnjo. Še najbolj pomembno pa je to storiti na voznikovi strani, ker lahko zelo hitro pride do nezgode, če preproga zaide pod pedala ali vaše nog in vas pri tem ovira, da ne morete voziti normalno.

YouTube video

Tudi za prtljažnik so pomembni ti čepki, saj držijo tovor na svojem mestu in se ta ne prestavlja in ne potuje po celotnem zadnjem delu avta ob vsakem zaviranju. Vsa ta navodila lahko preberete ob nakupu gumi tepihov in kakšno je ravnanje z njimi, da boste imeli svoje vozilo čim dlje v prvotnem stanju.

Za varno vožnjo koles, si na vozilo lahko namestite nosilce za kolesa.

Iz iste kategorije: