Avtomoto admin  

Na dopust ali kamorkoli gremo s kolesi

Pomlad je tu, brž po kolo

Če ste ljubitelji kolesarjenja, potem se vsako pomlad gotovo kar najhitreje spravite očistiti kolo. Privlečete ga iz kleti, podstrešja, kolesarnice, garaže ali kjerkoli ga imate spravljenega čez zimo in prične se delo okoli njega.

Potrebno je pregledati vso mehaniko, zavore, napolniti zračnice in jih pregledati, da ne puščajo (saj vas bo sicer pustilo tudi kolo in sicer na cedilu, pa ne na kuhinjskem). Zdaj, ko je kolo pregledano in čisto, se seveda hitro usedete na njega in preskusite, če ga še znate voziti. Seveda, kakopak drugače! Kolesa se nikoli ne pozabi voziti in že ste spet na poti.

otrosko-kolo-early-rider

Prtljažnik za kolo na vsakem avtomobilu

Bliža se poletje in izleti ter morje in druge destinacije nas zagotovo vabijo k sebi. Čas je, da se odločimo, kaj bomo tam počeli in vožnja kolesa je ena od možnosti raziskovanja okolice. Prtljažnik za kolo lahko enostavno namestite na zadnji del vozila ali ga pripnete na streho vozila in nanj pripnete dve ali celo več koles.

https://www.youtube.com/watch?v=bj6juw8fnag

Obstaja namreč več različnih prtljažnikov za kolo, izberete pa si seveda tistega, ki je najbolj primeren za vaš tip vozila. Prtljažnik za kolo se lahko kupi preko spleta ali v kateri od trgovin, ki so za to specializirane, vendar pa boste prek spleta verjetno hitreje naredili primerjave in sicer tako po kvaliteti, kot tudi po ceni, teži, zmogljivosti in še marsičem. Na vas je torej, da pred nakupom naredite pravo malo raziskavo in ne nasedete prvemu prodajalcu, ki vas bo prijel v svojo prodajno pest iz katere vas ne bo želel več spustiti.

Prtljažnik za kolo je za vse

Prtljažnik za kolo je primeren amaterske kolesarje ter tudi za občasne ljubitelje kolesarske vožnje in seveda popolne profesionalce. Včasih se vprašam kdo je pravzaprav amaterski in kdo profesionalen kolesar. Pred kratkim sem namreč spoznal Američana, ki je obiskal našo prestolnico, se nastanil praktično v centru in si vsak dan sposodil kvalitetnejše kolo ter se odpravil na izlet.

nosilci-za-kolesa

Pa ne samo na kratek izlet, vozil se je po primorski, po Bledu in še marsikje. Vsak dan je tako prekolesaril desetine kilometrov, da je lahko napravit kar najboljše posnetke, gotovo veliko boljše, kot bi jih, če bi se vozil z avtomobilom, s tem, da se je lahko ustavil praktično kjerkoli in med vožnjo tudi bolj užival. Imel je še veliko srečo z vremenom in če bi bili vsi takšni pustolovci, bi se avtomobilskih prtljažnikov za kolo zagotovo prodalo še več, kot se jih.

Iz iste kategorije: