Tehnologija admin  

Tablice – vsestransko uporabne naprave

Časi, ko je bil mobitel z barvnim ekranom čudo tehnike, so hitro minili. Tehnični napredek je botroval temu, da so ljudje veliko bolj mobilni, kot so bili včasih. Ne le, da je vedno več novih naprav, ki omogočajo vedno več možnosti, temveč so le te tudi cenovno dostopnejše. Tako je v gospodinjstvih zmeraj več novih naprav, ki ponujajo ogromno aplikacij, primernih za vsakodnevno rabo.tablični računalnik

Najnovejši hit

Najbolj prodajane naprave za vsestransko uporabo so trenutno tablice. Te so dostopne v manjših ali večjih dimenzijah in zato ponujajo širok spekter uporabnosti. Manjše tablice nadomeščajo mobitele, saj ponujajo več dodatnih možnosti, ki pritegnejo uporabnike v nakup. Tablice večjih dimenzij zasedajo poslovne in šolske torbe – lahko rečemo torbice, saj so kljub dimenzijam še zmeraj priročnejše od prenosnih računalnikov. Ti bodo počasi le za domačo uporabo, saj se tudi teža prenosnikov ne more primerjati z veliko lažjimi tablicami.

S tablico v šolo

Šole so vse bolj prijazne do moderne tehnologije. Tako se pri pouku ponekod že dovoljuje tablica za zapiske ali v druge učne namene. Medtem ko za mlajše otroke tablice pri pouku niso toliko primerne, pa so za dijake in študente že skoraj nepogrešljive. Večina srednjih šol in fakultet ima urejene tudi vtičnice med mizami v predavalnicah, tako je mogoče tudi polnjenje, če je naprava na koncu z energijo. Ekološki vidik uporabe tablice namesto papirja je verjetno ničeln, vendar pa se zagotovo zmanjša teža šolske torbe, kar je lahko ob vse večjih zahtevah v šolah, velik plus.

S tablico na pot

Boljše tablice so lahko krasni pomočniki, ko se odpravljamo na izlet ali dopust. Z naloženimi zemljevidi lahko zamenjajo druge navigacijske naprave in nam s tem prihranijo nekaj denarja. Prav tako lahko na tablico naložimo načrt poti, ali pa kar na poti poiščemo zanimivosti, ki jih bomo obiskali. Tablice so lahko na poti v pomoč z veliko drugimi aplikacijami, nabor le teh pa je odvisen od zmogljivosti naprave in največkrat tudi z debelino naše denarnice.
https://www.youtube.com/watch?v=iPNCHpHCGAU

Iz iste kategorije: