Tehnologija admin  

Vgradna svetila za svetel prostor

V zadnjih letih se je z razvojem svetil modno pohištveno oblikovanje zelo razvilo. Včasih smo prostor osvetljevali predvsem z eno močnejšo žarnico, seveda to so bile žarnice na nitko, o kakšni varčnih ali LED žarnicah ni bilo ne duha ne sluha. Lestenec z več žarnicami je bil že pravo razkošje.vgradna svetila
Kasneje so se pojavili reflektorski lestenci in tudi že prve inovativne rešitve razsvetljevanj manjših kotičkov ob vaši delovni mizi ali nad posteljo. Še vedno ni bilo ne duha ne sluha o kakšnih senzorjih, ki bi zaznali gibanje in prižgali luč točno ob določenem trenutku. No, hitro pa so se pojavili timerji, torej stikala, ki so se po določenem času samodejno ugasnila. To je bilo še posebej dobrodošlo za skupne prostore v stavbah, naprimer hodnike, kjer je nekdo v bloku odšel v stanovanje, luč pa se je po nekaj sekundah za njim samodejno ugasnila. Te sisteme uporabljamo še danes, veliko blokov pa je namesto stikal nastavila kar detektorje gibanja, ki vam luč prižgejo takoj, ko vas zaznajo v prostoru. Včasih je tak sistem tudi manj praktičen, saj se znajdete pred stopnicami še preden se senzor aktivira, vendar pa je prijetno, ko vam ni potrebno iz rok spuščati prtljage ali dežnika in otroci ne mažejo z umazanimi rokami po stenah hodnikov.
Vgradna svetila Volino so danes namenjena predvsem stilskemu oblikovanju pohištva. Lučke v omari v dnevni sobi ali v spalnici, morda ob robu predsobne omare ali v kopalnici, znajo biti po eni strani prijetne na oko, hkrati pa so lahko zelo praktične. Nežno modra osvetlitev temnega pohištva zna zasijati v oči in privabiti mnoge poglede. Tako si lahko lično opremite dom, žarnice, ki se vgrajujejo v omare pa se danes lahko kupijo že po zelo ugodnih cenah. Poleg tega porabijo izjemno malo električne energije in ker gre za LED osvetlitev je ta v prvi vrsti zelo varna, se ne pregreva do te mere, kot so se svetila včasih, da ne govorimo o njihovi izjemno dolgi življenjski dobi.
In nenazadnje ne smemo pozabiti niti na police v trgovskih centrih ali v izložbah trgovin. Marsikateri trgovec bi lahko izjemno popestril svoje izložbeno okno ali kak drug kotiček trgovine, če bi se poslužil vgradnih svetil. Naredijo vam svetlejši prostor, kjer se bodo kupci počutili bolj sproščeno, s tem pa pride tudi priložnost za večji nakup.

YouTube video

 

Vgradna svetila vsebuje tudi dnevna soba. Preberite si par nasvetov.

Iz iste kategorije: