Reflektorji
Dom in družina Matej  

Reflektorji za močnejšo svetlobo v notranjih ter zunanjih prostorih

Reflektorji so vrsta svetil, ki so se na trgu pričela pojavljati, ko se je pojavila potreba po nekoliko močnejši svetlobi v notranjih pa tudi zunanjih prostorih. Kljub temu z njimi zlahka dobimo tudi bolj mehko, manj vsiljivo, prijetno svetlobo. Slednje je v največji meri odvisno od vrste in moči žarnice, ne pa od vrste svetila oziroma luči.

Ena od največjih prednosti, ki nam jih ponujajo reflektorji, pa je seveda to, da lahko svetlobo z njimi usmerjamo po želji. Postavijo se tako, da svetijo v točno določeno smer.

Kam nameščati reflektorje?

Reflektorji so lahko izvrstna izbira za delovne, otroške pa tudi študijske sobe. Prav tako jih je pametno nameščati na stopnišča in hodnike. Žarnica v reflektorju se lahko zelo preprosto zamenja, pri tem vam namreč ni potrebno odstranjevati njihovega zaščitnega pokrova.

reflektorji v zaprtih prostorih in na prostem
Medtem ko se reflektorji lahko uporabljajo tako v zaprtih prostorih kot na prostem, notranjih luči ni mogoče vedno uporabljati na prostem. Glavna razlika med notranjimi in zunanjimi reflektorji je, da je zunanja razsvetljava zasnovana tako, da je vodoodporna v primeru slabega vremena.

Na voljo so reflektorji, ki so namenjeni osvetljevanju vseh prostorov v hiši. Izbirate lahko tudi med takšnimi, ki so posebej zasnovani za zunanje prostore, na primer za dovoze, terase ter balkone. So različnih modelov, barv. Vgrajujejo se lahko v kuhinjske strope, kjer bodo oddajali diskretno svetlobo, ki bo usmerjena na točno določene dele kuhinje.

Oblikovno dovršeni reflektorji za spalnice in otroške sobe

V spalnico ali v otroško sobo lahko namestite oblikovno dovršene reflektorje, ki bodo odlično služili kot bralne luči. Ponudijo naj vam odlično osvetlitev, s katero boste zadovoljni.

YouTube video
Pri prehodu na LED žarnice vas čaka pomembna izbira – kako močno svetlobo potrebujete? Za pomoč pri tej odločitvi si oglejte ta video vodnik z navodili, kako določite, kakšna svetloba je za vas primerna.

Če boste reflektorje nameščali zunaj vašega doma, da bo vaš prihod domov še bolj prijeten, naj bodo izdelani iz dovolj trpežnih in močnih materialov, da vam bodo lahko dovolj dolgo dobro služili.

Iz iste kategorije: