Dom in družina admin  

Novi modeli stropnih svetilk za vsak dom

Viseča stropna svetilka v kuhinji in jedilnici

 V kuhinji so najbolj popularni enostavni lestenci ali pa viseče stropne svetilke z eno ali več žarnic. Nadalje se svetlobni spekter poveča tudi z uporabo neon luči nad kuhališčem in pomivalnim koritom ter reflektorji, ki so nameščeni na stene. Viseča stropna svetilka kuhinjo ali jedilnico stilsko dopolnjuje.  

Moderne linije kuhinj in svetil

V primeru, da imate moderen minimalističen stil kuhinje, so najprimernejše tudi čiste linije luči. To pomeni, da je stropna svetilka narejena iz kombinacije železa in plastike. Navadno so svetilke zmes podolgovate železne konstrukcije in okroglih nastavkov za žarnice.  Viseča stropna luč je lahko tudi v obliki globusa, kjer je žarnica iz vseh strani obdana z železom, ki ima narejene posebne utore za razprševanje svetlobe.  V taki svetilki se najbolj obnesejo LED žarnice, ki nudijo dovolj močno svetlobo za osvetlitev celotnega prostora.

Prednosti LED žarnic za vsako gospodinjstvo

Nova generacija LED žarnic prinaša velik prihranek denarja. Nakup večje količine se izplača, saj LED žarnica:

  • Oddaja več svetlobe kot klasična žarnica z žarilno nitko,
  • Enakomerno razpršuje sijaj,
  • Porabi manj elektrike za svoje delovanje,
  • Je primerna tako za domačo rabo kot osvetlitev poslovnih prostorov,
  • Zelo dobro imitira naravno svetlobo,
  • Omogoča zatemnjevanje,
  • Omogočajo oddaljeno vklapljanje in izklapljanje.
YouTube video

Osvetlitev poslovnih prostorov

Neonska svetila so izdatno obremenjevala oči ter posledično manjšala delovno sposobnost zaposlenih. Zaposleni so pekoče oči odvračali od računalniškega ekrana ali delovnega stroja. Zaradi zmanjšane pozornosti je prihajalo tudi do zmanjšane efektivnosti. Neonske luči so sedaj skoraj dodobra nadomestile LED žarnice. Slednje odlično imitirajo naravno svetlobo in ne obremenjujejo oči.

Iz iste kategorije: