Zdravje admin  

Okulistični pregled ne glede na vašo starost

Pogosto je prav okulist tista oseba, ki najprej odkrije kronične sistemske bolezni, na primer sladkorno bolezen, visok krvni tlak. Lahko torej zapišemo, da je pregled oči pomemben del rutinskega preverjanja zdravstvenega stanja oseb.

Odrasli in otroci na okulističnem pregledu

Okulistični pregled odrasla oseba potrebuje za redno posodabljanje dioptrije ter za ugotavljanje zgodnjih znakov bolezni oči. Pregledi oči so prav tako pomembni tudi za otroke, in sicer za zagotavljanje normalnega razvoja vida in ne nazadnje tudi za njihove akademske uspehe.

Vid je zelo povezan tudi s samim učnim procesom otroka. Otroci s težavami očmi imajo pogostejše težave z opravljanjem šolskih in domačih nalog. Za otroka je zelo pogosto značilno, da se ne pritožuje nad problemi z očmi. Ravno zato je okulistični pregled še toliko bolj dobrodošel za vse otroke. Če ima torej vaš otrok v šoli slabe rezultate, so te mogoče povezane tudi s slabšim vidom. To pa vsekakor lahko zelo hitro preveri okulist.

YouTube video

Očala za boljši vid in lepši videz

V preteklosti očala zagotovo niso bila tako priljubljena, kot so danes. Očala so namreč postala skorajda nepogrešljiv modni dodatek ali pa nuja, ki ni odveč. Na trgu so na voljo različne vrste očal, ki se med seboj zlasti razlikujejo tudi po samem namenu. Lahko dobite tudi očala na recept.

Preberite si še naslednji članek: Odstranjevanje uši z glavnikom za uši in gnide

Pomembno je, da razčešete vse lase z električnim  glavnikom za uši, ki vse uši takoj odstrani in ubije.

Vse bolj so uveljavljena tudi očala za delo za računalnikom. Na voljo so vam digitalna modna in zaščitna očala. Vaše oči bodo varovala pred modro svetlobo, ki obremenjuje ter slabi vid. Če torej veliko delate za računalnikom, vam takšno vrsto očal še posebej priporočamo za uporabo.

Iz iste kategorije: