Zdravje admin  

Psihoterapevt – oseba, ki pomaga vsakomur

Stres, delo, družina in ponovno stres. Nato odidem k prijateljici na kavo. Potarnam ji, da me boli glava. Povem ji za svoje težave in ona me posluša. Vendar, ko odidem od nje, me še vedno preganja misel, da z menoj ni vse v redu. Tudi ona mi ne pomaga več. Pa ne da mi ne bi hotela. Preprosto tudi ona ne zmore več prenašati mojega bremena.

Tudi svetovati mi ne more, ker nima podobnih težav. Spet druga prijateljica pa je že tako obremenjena sama s seboj, da me niti ne posluša. Pa sem pomislila na osebo, ki jo imenujemo psihoterapevt. Zakaj pa ne, sem si mislila.

Psihoterapevt – najboljša rešitev za težave

V resnici ljudje svojih težav res ne bi smeli nositi domov in k našim prijateljem. Niti ne zavedamo se, da jim lahko delamo škodo. Čeprav se prijatelji obnašajo, da nas razumejo in podpirajo, verjetno obupujejo nad našimi srečanji. Ne zmorejo nas več poslušati in odvzamemo jih vso energijo in voljo. Še posebno takrat, ko smo na robu in resnično potrebujemo pomoč.

Strokovno pomoč. Psihoterapevt je po mnenju strokovnjakov najboljša rešitev, ko začutimo, da z nami nekaj ni v redu. Ko v okolju, v katerem se nahajamo, ne funkcioniramo več normalno. Ko se nam zazdi, da je ves svet obrnjen proti nam. Takrat je zadnje opozorilo, da nekaj storimo.

Bom šla zato v norišnico?

No, in smo tam. Psihoterapevt. Da ali ne. Me bo poslal v norišnico. Joj, ne smemo se obremenjevati s takimi vprašanji. Verjetno smo bili vzgojeni tako, da so nas učili, da ne potrebujemo psihoterapevta, dokler se nam dokončno ne zmeša. Toda, to je še eno zmotno prepričanje, ki pravzaprav lahko vodi v pogubo. Danes ima že skoraj vsak uspešen poslovnež psihoterapevta. In se s tem ne obremenjuje. Taki ljudje vedo, da je psihoterapevt oseba, ki mu bo pomagala in to na sila strokoven način. Pri tem ne bodo utrpeli prav nobene škode. Sproti namreč razčiščujejo s preteklostjo in sedanjostjo.

YouTube video

Kakorkoli že, psihoterapevt (online psihoterapija je tudi ena izmed možnosti) je oseba, na katero bi se morali obračati vsi. Brez pomislekov. Lahko trudi preko Predvsem pa brez predsodkov, ki so že tako prisotni prav na vsakem koraku.

Iz iste kategorije: