Zdravje Matej  

All on 4 najbolje nadomesti manjkajoče zobe

Težave z zobmi so lahko zelo hude, pravzaprav se lahko kar hitro zgodi, da nam zobje izpadejo. Ne mislimo le na mlečne zobe, pri katerih je to pričakovano – tudi stalni zobje lahko izpadejo, najpogosteje zaradi bolezni in poškodb, naposled pa tudi zaradi starosti in obrabe.

Na srečo to še ne pomeni, da zob ne bomo nikoli več imeli. Na voljo imamo možnosti, s katerimi lahko zobe nadomestimo. Med najbolj atraktivnimi opcijami je gotovo all on 4, ki predstavlja izvrstno rešitev tudi v bolj zapletenih primerih. Tudi tisti pacienti, ki sploh nimajo več zob, lahko pričakujejo ugodno razrešitev stanja.

Tako se bomo lahko poslužili naprednih storitev, ki jih na tem področju ponujajo zobozdravniki. Seveda pridejo v poštev lahko tudi druge rešitve, sploh če se že prej lotimo reševanja problemov. Nenazadnje je izpadanje zob že skrajnost, že prej je treba poskrbeti za preventivo in odpravljanje težav.

A če se vseeno zgodi, da je treba nadomestiti zobe, nam bo all on 4 storitev gotovo priskočila na pomoč. Ta opcija je primerna za brezzobe paciente, sicer pa imamo na voljo še druge rešitve, ki jih omogočajo zobni vsadki oziroma implantati.

All on 4 se uporablja za nadomeščanje vseh zob

V primeru, da sploh nimamo zob, bomo potrebovali celotno zobno protezo. Ravno v teh primerih pride v poštev proteza all on 4, ki se namesti na štiri zobne vsadke.

All on 4 uporabljamo takrat, ko želimo nadomestiti celotno zobovje

Brezzobi pacienti se lahko med seboj precej razlikujejo, prav tako lahko najdemo več primerov, ki zahtevajo pripravo totalne proteze. Ni nujno, da nam že manjkajo vsi zobje, lahko pride tudi do kakšnih poškodb ali izpadanja posameznih zob.

Za namen namestitve totalne proteze se lahko odločimo za ruvanje preostalih zob in druge prilagoditve, ki vodijo do najboljšega rezultata. Zato je vsekakor pametno premisliti o rešitvah, ki nam jih ponujajo zobni vsadki in protetični nadomestki, tudi če še imamo nekaj zdravih zob – kaj lahko se izkaže, da bo totalna proteza tudi v tem primeru najboljša izbira.

Seveda imamo na izbiro še druge vrste protez. Za all on 4 je značilno to, da se namesti na štiri zobne vsadke, medtem ko imamo druge opcije, ki se na različne načine pričvrstijo v ustno votlino.

Vedno imamo v mislih isti cilj, tudi v praksi lahko dosežemo precej podobne rezultate, čeprav se v podrobnostih celotna izkušnja gotovo razlikuje. Ravno proteza na vsadkih ima lahko nekatere prednosti, s katerimi je odločitev za all on 4 povsem upravičena, tudi če je treba za takšno protezo odšteti nekaj več denarja.

Zakaj je all on 4 boljša opcija od alternativ?

Pri zobozdravniku se vedno odločamo glede na priporočila in glede na specifike samega primera.

Tako ne moremo zatrditi, da je proteza na implantatih gotovo najboljša možnost za vse brezzobe paciente. Tudi z drugimi protezami smo lahko zadovoljni, je pa pametno že vnaprej poznati njihove prednosti in slabosti.

YouTube video

Za all on 4 lahko izpostavimo nekatere posebne prednosti. Z uporabo zobnih vsadkov dosežemo zelo stabilno in trajno namestitev, tako da bo proteza zanesljivo ostala na svojem mestu skozi dolga leta. Prav tako je namestitev vsadkov lahko relativno hitra in enostavna, možno je pripraviti protezo za takojšnjo obremenitev.

Pri drugih protezah pogosto dlje časa čakamo na nove zobe ali pa moramo v vmesnem času nositi druge nadomestke. Prav tako nas morda čaka več dolgotrajnih in zahtevnih posegov, medtem ko se proteza na vsadkih lahko namesti že v enem dnevu, brez operacije in drugih zahtevnih postopkov.

En izmed pogostih zadržkov je cena. Za all on 4 bo treba odšteti nekaj tisočakov, medtem ko lahko dobimo druge proteze tudi po nižji ceni. A vse je odvisno od primera, od naših potreb in pričakovanj. Že res, da lahko včasih dobimo nižjo ceno s klasičnim zdravljenjem in alternativami, ne moremo pa pričakovati boljše izkušnje in bolj prepričljivega rezultata. Razlika v ceni je zato upravičena.

All on 4 koristi prednosti sodobne tehnologije

Zdravljenje z zobnimi vsadki odlično predstavlja prednosti sodobne tehnologije. To je namreč zelo dovršena oprema, ki nam pomaga pripraviti napredne zobozdravniške rešitve.

Poslužujemo se številnih inovacij, nenazadnje so že sami implantati nadvse impresivni izdelki, ki se natančno izdelajo in pripravijo za vsakega pacienta posebej.

S sodobnimi pristopi je rešitev all on 4 lahko zelo prepričljiva

Nasploh se pri pripravi takšnih protez uporabljajo različni postopki, ki so se razvili šele v zadnjih letih. Najprej gre za podrobno slikanje, nato modeliranje ustne votline in pripravo ustreznih protetičnih izdelkov.

Ti izdelki se lahko izdelujejo tudi s 3D tiskanjem in natančnimi računalniško vodenimi proizvodnimi procesi, uporabljajo se napredni biokompatibilni materiali, pa tudi pri namestitvi v ustno votlino se poslužujemo postopkov, ki so se izkazali za najbolj ustrezne. Ravno zato imamo lahko visoka pričakovanja, če se odločimo za all on 4 in druge sorodne rešitve.

Nasploh pri zdravljenju z zobnimi vsadki dosegamo odlične rezultate in zagotavljamo popolno zadovoljstvo pacientov. Ravno to je dodana vrednost, s katero takšne rešitve upravičujejo nekoliko višjo ceno v izhodišču, namesto da bi se odločili za cenejše alternative.

Iz iste kategorije: