Zdravje Matej  

Zdravstveno zavarovanje za tujino z asistenco je najboljše

Saj poznate tisti rek, da je najdražje tisto zavarovanje, ki ga nimate. Marsikdo se s tem sicer ne strinja, saj je mnenja, da zavarovalnice ne bi tako dobro živele, če bi ljudje svoje zavarovalne premije tudi pokoristili. Že res, a takrat ko pa pride do nesreče, pa je vsak vesel, da ima zavarovanje sklenjeno. Če pa se nesreča zgodi v tujini, pa je situacija še toliko bolj pomembna in finančno nevarna.

Takrat pozabite na to, da vam bo evropska kartica zavarovanje nudila pravo zdravstveno zavarovanje za tujino. Nekaj kritja je, vendar še zdaleč ne tolikšno kritje, kot ga potrebujete. še najbolj pomembno pa je to, da s to kartico nimate asistence, ki je v primeru kakšne težje poškodbe nujno potrebna, če želite, da bo zdravljenje potekalo kot mora in če želite poškodovanca pripeljati tudi domov.

Zakaj je zavarovanje za tujino z asistenco najboljše?

Marsikomu se asistenca zdi nesmiselna in zanjo ni pripravljen dodatno plačati. No, pri nekaterih ponudnikih je le – ta že vključena v ceno in zanjo ni treba dodatno plačati, spet pri drugih ponudnikih pa jo je treba dodatno plačati. Ne glede na to, ali boste morali asistenco za zavarovanje za tujino dodatno plačati ali pa je že vključena v ceno, je vsekakor smiselno, da jo imate. Pa si poglejmo razloge. Si predstavljate, da ste kje npr. v Tadžikistanu, sredi ničesar, vam pa se pripeti huda nesreča in nujno potrebujete posredovanje zdravnikov?

Tam je že težko najti zdravnika, da pa boste našli zdravnika, ki razume angleščino, katero predpostavljamo, da obvladate, pa je še večja težava. Torej imate v tem primeru že težave s komunikacijo, kaj šele, da bi se uspeli dogovoriti z zdravnikom kaj.

zavarovanje Coris

No, v tem primeru vas lahko zavarovanje za tujino z asistenco povsem enostavno reši, saj pokličete asistenčni center, razložite situacijo in potem oni komunicirajo z zdravnikom. V takem primeru se boste lahko dogovorili povsem enostavno tudi za premestitev v drugo bolnišnico, ki je bolje opremljena, da pa o prevozu v domovino tudi z zdravniškim spremstvom niti ne govorimo.

Izberite zavarovanje za tujino z pravo veljavnostjo

Mnogokrat se zgodi, da si ljudje sklenejo zavarovanje za tujino, pa ne preverijo, kako dolgo velja. V večini primerov se sklene turistično zavarovanje za tujino za določen čas, ker je za enkratno potovanje dejansko veliko bolj smiselno, vendar pa je kljub vsemu treba preveriti, za koliko dni je takšno turistično zavarovanje za tujino veljavno.

Preberite si še naslednji članek: Lepotna kirurgija je stvar posameznikove prostovoljne odločitve

Estetska kirurgija se od rekonstruktivne razlikuje predvsem v tem, da je stvar posameznikove prostovoljne odločitve in ne nuja. Ženske smo glede lepotnih idealov vedno pred veliko dilemo. Ali naj sprejmemo staranje in vse, kar pride zraven, ali naj se odločimo za pomlajevalne tretmaje?

Razlike so namreč med posameznimi zavarovalnicami, zato naredite analizo in primerjavo in zagotovo boste našli tudi razlike v ponudbah v ceni, pri tem pa nikakor ne pristanite na kompromisu v smislu, da se vam nekaj pa res ne more zgoditi, ker je ponudba toliko nižja v primerjavi z ostalimi.

Iz iste kategorije: