Tehnologija Matej  

Spletno oglaševanje lahko izvajate preko različnih kanalov

Laik bi lahko rekel, splet je en in zato je tudi le eno spletno oglaševanje. Lahko bi temu tudi tako rekli, da je oglaševanje na spletu le eno, ampak le-to lahko poteka preko več različnih kanalov, kot so npr. družbena omrežja, Google Ads, PR članki, zakup oglasnega prostora, optimizacija spletnih strani ter še kakšen bi se našel.

Splet je največja trgovina na svetu, ki je odprta 24 ur na dan vsak dan, zato je povsem logično, da je tudi načinov za dobro spletno oglaševanje več. Kateri je najboljši, se sprašujete? Enoličnega odgovora ni, odvisno od tega, kaj želite doseči in kaj nudite vašim strankam, pomembne pa so tudi druge okoliščine. Velikokrat pa je najboljša kombinirana izbira več različnih oglaševalskih kanalov.

Možni kanali za spletno oglaševanje

Kot že omenjeno, je kanalov za spletno oglaševanje veliko, v nadaljevanju jih je naštetih in opisanih le nekaj, ki se jih uporablja najbolj pogosto, kar pa ne pomeni, da jih ni še več. Najbolj znani in posledično najbolj pogosto uporabljeni pa so:

Optimizacija spletnih strani (SEO)

Spletno oglaševanje s pomočjo optimizacije spletnih strani se prične z izbiro pravih ključnih besed. Na podlagi izbora se nato najprej tehnično uredi sama spletna stran (on-site ureditev), nato pa se začne zbirati link juice za vsako od izbranih ključnih besed. S pravilnim načinom optimizacije se doseže to, da se spletno stran najde na prvi strani internetnih iskalnikov na najvišjih mestih.

Google Ads

Spletno oglaševanje preko Google Ads ima najhitrejši učinek, saj gre za plačljive oglase in več kot plačamo oglas, večkrat se prikaže našim potencialnim kupcem oz. strankam. Za učinkovitost oglasov pa je treba pravilno nastaviti več različnih parametrov.

Facebook oglaševanje

Facebook spletno oglaševanje pa je kanal, s pomočjo katerega se da najbolje targetirati želeno publiko, saj se da najenostavneje ciljati na določen spol, starost, interesno skupino in lokacijo kupcev.

PR članki

PR članki, objavljeni na dobro obiskanih spletnih straneh, so lahko v ključno pomoč za dobro spletno oglaševanje. S pomočjo pravilno napisanih in na pravo mesto objavljenih PR člankov, bo vidnost vaše spletne strani hitreje dosegla vaše želene cilje.

spletno oglaševanje

Zakup oglasnega prostora

To je eden od najstarejših oglaševalskih kanalov, a še vedno zelo uporaben in učinkovit. Seveda, pa je odvisno na katerem spletnem mestu se vaš oglas (banner) pojavi, če je to spletno mesto dobro obiskano, bo tudi vaš oglas dosegel večji učinek.

Ali so vsi kanali potrebni za vas, ali morda še kakšen za vas manjka, s katerim začeti? Če si na ta in druga podobna vprašanja ne znate odgovoriti sami, se za odgovore obrnite na strokovnjaka, ki se vsak dan ukvarja s tovrstnim oglaševanjem in ki ima dolgoletne izkušnje.

Iz iste kategorije: