Spletno oglaševanje
Tehnologija admin  

Kakšno spletno oglaševanje je najbolj udarno?

Pred pojavom spleta so si lahko oglaševanje privoščila le največja in najboljša podjetja. Oglaševalski prostor v tiskanih medijih in na televiziji je bil namreč tako drag, da manjša podjetja niso imela nobene možnosti, da se dokopljejo do kakšnega oglasa in si tako pomagajo pri promociji ter povečanju prodaje.

Potem pa je prišlo spletno oglaševanje in vse skupaj postavilo na glavo. Ne le, da je pošteno zamajalo obstoj starih medijev, temveč je tudi malim podjetnikom odprlo povsem nov svet.

Kaj je prineslo spletno oglaševanje?

Ker so oglasi na internetu v primerjavi z oglasi v klasičnih medijih izjemno poceni, se je veliko starih oglaševalcev precej hitro iz tiskanih medijev in televizije preusmerilo na splet, poleg tega pa so tja pogumno zakoračila tudi mala podjetja, ki so si nenadoma lahko privoščila »reklamo«.

YouTube video

Tiskani mediji, ki so prej svoj oglasni prostor ponujali po astronomskih cenah, so bili tako nenadoma prisiljeni, da znižajo cene in tako postanejo dostopnejši, veliko pa jih je ravno zaradi nesorazmerja med po novem cenejšim oglasnim prostorom in še vedno visokim stroškom tiska, celo propadlo.

Spletno oglaševanje pa ni prineslo le odličnih cen, temveč tudi možnost neposredne akcije in možnost merjenja učinka kampanj. Če je potrošnik videl oglas na TV, je moral nato tega obdržati v spominu in iti po nakupih v trgovino. Na spletu pa je vse povezano – klik na oglas te že vodi v trgovino in naslednji klik h nakupu. In tako oglaševalec tudi hitro vidi, ali se mu izplača oglaševati na izbran način. Statistika je namreč dosegljiva takoj in je tudi natančna, pri starih medijih pa je bilo s strani založnikov žal veliko metanja peska v oči.

Naj oglasi na spletu

Kateri spletni oglasi pa so najbolj udarni in prinesejo največji učinek? Poleg tega, da mora biti oglas vizualno opazen in privlačen, mora seveda tudi priti do prave ciljne skupine, kar pomeni, da so najbolj učinkoviti tisti oglasi, ki so na specifičnih, tematskih spletnih straneh, ter oglasi, ki se prikazujejo na podlagi nameščenih piškotkov – tako dejansko pridejo do ljudi, ki jih zanima ponudba v oglasu.

Spletno oglaševanje
Spletno oglaševanje

Še bolje pa je, če je spletno oglaševanje videti kot neka spontana spletna vsebina, torej potrošnik nima občutka, da gre dejansko za dobro premišljeno tržno aktivnost – in v ta namen se običajno uporablja vsebinski marketing v kombinaciji z družabnimi omrežji.

Poleg spletnega oglaševanja pa podjetja potrebujejo tudi kvaliteten servis računalnika. O tem si več preberite tako, da sledite povezavi.

Iz iste kategorije: