Tehnologija admin  

Spletno oglaševanje- kako poteka?

Spletno oglaševanje vključuje tri udeležence: oglaševalca, ponudnika oglasnega prostora in uporabnika spletnih strani. Cilj oglaševalca je vedno ta, da za čim manjši vložek oziroma čim nižje plačilo za oglaševanje, nazadnje proda čim več svojih izdelkov oziroma pridobi največ prometa. Cilj ponudnika oglasnega prostora je, da proda čim več oglasnega prostora in seveda po kar najboljši možni ceni – in ali bo imel oglaševalec od tega korist ali ne, ga dejansko ne zanima prida, razen da mu lahko dober učinek zagotovi, da se bo oglaševalec še odločil za oglaševanje pri njemu. Kaj pa cilj uporabnika spleta? Temu je vsekakor v interesu, da kupi izdelek po najboljši možni ceni (kar je odvisno od oglaševalca), prav tako pa tudi, da je nakup enostaven in mu zagotavlja tudi kakovostne izdelke ter storitve.spletno-oglaševanje
Spletno oglaševanje poteka preko najrazličnejših spletnih strani, in vsekakor je najprej potrebno omeniti brskalnike. Spletni brskalniki naj bi potencialnemu kupcu omogočali, da hitro najde tisto, kar išče. Oglaševanje v brskalnikih je za oglaševalca precej enostavno in mu zagotavlja visok obisk njegove strani, plačilo pa je ugodno, saj se dejansko plača glede na število klikov. Če uporabnik na vrhu strani z zadetki za iskani pojem vidi oglas, vendar nanj ne klikne, to oglaševalca ne stane prav nič.
Drugi način je oglaševanje preko družabnih medijev. Tu se lahko odločimo za oglas ali sponzorirano objavo, s katerima dosežemo večje število uporabnikov in za to plačamo, ali pa tudi skrbimo za veliko dogajanja na svojem profilu in upamo, da bodo naše objave dosegale visoko viralnost.
Tretji način pa je spletno oglaševanje s »pravimi« spletnimi oglasi, ki so dejansko enaki oglasom v tisku ali na televiziji, le da so pripravljeni za spletni medij. Tako lahko enak oglas, kot ga predvajate na televiziji, predvajate tudi na različnih spletnih straneh, ter po videzu enak oglas, kot ga imate za revije, objavite tudi kot »okence« ali »pasico« na spletnih straneh.
Katera vrsta oglaševanja na spletu je najboljša oziroma katera se najbolj izplača? O tem se je najbolje posvetovati s strokovnjaki za spletno oglaševanje, ki vam bodo znali priporočiti najboljši način glede na to, kaj ponujate oziroma prodajate, na kakšen način, kakšna je vaša ciljna skupina in podobno. Na začetku oziroma dokler je vaš proračun za oglaševanje omejen, je vedno dobro izbrati tisto možnost, ki vam za najmanj denarja ponuja največ, kasneje pa je dobro misliti na vse in se posluževati kar vseh naštetih možnosti – tako si zagotovite kar največji doseg pri največji možni ciljni skupini, prav tako pa lahko skrbite za grajenje ter prepoznavnost blagovne znamke kot tudi skrbite za posamezne promocije, ki se nanašajo na posamezne izdelke ali akcije.
https://www.youtube.com/watch?v=9Q3XCpZRxno

Iz iste kategorije: