Dom in družina Matej  

Klasično ali moderno zasnovane blok kuhinje

Kuhinja je središčni prostor vašega doma, v katerem se najverjetneje stalno nekaj dogaja. Imate občutek, da je vaša kuhinja že nekoliko zastarela in da bi bilo treba kupiti popolnoma novo. Moderne blok kuhinje dandanes lahko dobite že po zelo ugodnih cenah, zato to za vas niti ne bi bila prav velika investicija. 

Kuhinjski blok, ki si ga želite kupiti na novo, je lahko zasnovan natanko tako, kot si boste želeli, toda v tem primeru je najbolje, da si takšen kos opreme naročite kar po meri. Le najti si morate vrhunskega proizvajalca, ki pa jih pri nas na srečo ne manjka. 

Velikost, zasnova, material in barva 

Ker je blok kuhinje izjemno pomemben del v prostoru, je treba pri nakupu oziroma naročilu za izdelavo zelo paziti na to, kako velik bo, kako bo zasnovan oziroma sestavljen, iz kakšnih materialov bo izdelan in ne nazadnje tudi, kakšne barve bo.

Če je vaše stanovanje opremljeno na klasične način, potem boste verjetno izbirali med povsem klasičnimi oziroma običajnimi bloki za kuhinje, ki se podajo prav v vsako kuhinjo. Pri tem mislimo tudi na barvne kombinacije oziroma odtenke, ki najverjetneje ne bodo prav nič vpadljivi. 

Če želite, da vam bo kuhinja kar se da dolgo časa odlično služila, je pomembno, da je narejena iz trpežnih materialov. Dober proizvajalec oziroma prodajalec vas bo opozoril na to, da je bolje posegati po nekoliko dražjih materialih, saj si boste na dolgi rok zelo hvaležni. 

Odštekane in zanimive barvne kombinacije 

Če pa je vaš stil nekoliko drznejši tudi pri opremljanju stanovanja oziroma kuhinje, lahko na trgu posegate po zelo odštekanih in hkrati zanimivih barvnih kombinacijah. 

Vseeno pa ne pretiravajte z močnimi odtenki, kot je na primer preveč rdeče barve na kupu, čeprav je po odtenkih v kuhinji zaželena, ker se boste v takem primeru kuhinje prehitro prenajedli in se v njej ne boste počutili prav dobro.

Iz iste kategorije: