Dom in družina Otroci in igrače Matej  

Kakovostna otroška lesena igrala po naročilu

Po meri izdelana lesena igrala se odlično umestijo v prostor in naravno okolje šolskega igrišča, mestnega igrišča in drugod na zunanjih površinah. Sestavljena so iz elementov, katerim prilagodijo velikost, dodatke in funkcionalnost. Prav tako so elementi prilagojeni gibalnim sposobnostim otrok v različnih starostnih skupinah. Pomembna je tudi varnost uporabljenih materialov in kakovostna obdelava.

Les je večinoma impregniran in skoblan ter ima obdelane zaobljene robove, zato da se otroci ne bi poškodovali na ostrih robovih. Celotno ogrodje je izdelano iz lesa, elementi pa so premazani z barvami, ki ne vsebujejo težkih kovin, kar zagotavlja dodatno varnost. Pomembno je, da izdelovalec za lesena igrala zagotavlja kakovost s pridobljenimi certifikati in, da izdelava poteka po določenih standardih.

Zunanja lesena igrala v različnih postavitvah in elementih

Ker izdelovalci izdelujejo opremo za igranje na prostem po meri, lahko po naročilu med seboj kombinirajo različne elemente in ustvarijo unikatno otroško igrišče. Med bolj priljubljenimi so otroške hišice, ki so lahko samostojne ali pa del stolpa nad tlemi za bolj razgibano igro. V stolp se lahko vključijo tudi tobogani, stopnice in peskovnik.

moderna lesena igrala

Na igrišče se lahko dodajo dvojne ali enojne navadne ali prevesne gugalnice s toboganom, trim steze, ki so idealne za preizkušanje različnih spretnosti, ter lesena igrala za ravnotežje v obliki mostu, stebričkov ali gredi. Posebej priljubljena so tudi sestavljena plezala, ki so lahko samostojna ali pa del stolpa.

Izdelava temelja, montaža in podloga za lesena igrala

Oprema za igranje otrok na zunanjih površinah se lahko montira na različne površine, ki so lahko že prisotne, ali pa jih izdelovalci pripravijo. To je lahko zemlja, travnata površina, pesek, drobljeno lubje ali beton. Pri tem pa je pod višinskimi elementi, kot so tobogani, gugalnice in vrtiljaki, potrebno montirati podlogo za blažitev padcev, kot je prod ali reciklirana guma.

kvalitetna lesena plezala

Izdelovalci tudi montirajo celo opremo in pri tem nosilno konstrukcijo vkopljejo v zemljo, nato pa se lesena igrala postavi v vkopano luknjo in zalije z betonom, kar zagotavlja stabilnost in varnost.

Otroška lesena igrala se redno pregledujejo

Upravitelj igrišča na javni ali zasebni površini mora skrbeti za redne preglede opreme, ki ne zajema samo preglede opreme za igranje, temveč tudi podloge, steze in ograje. Na otroških igriščih je potrebno opravljati redne preglede različnih poškodb ter vsakoletne preglede, kjer upravitelj ugotavlja dotrajanost in varnost opreme.

Večkrat letno pa je potrebno pregledati tudi funkcionalnost opreme, ki je tudi sestavni del vzdrževanja, saj morajo lesena igrala imeti nepoškodovane in funkcionalne gibljive dele, kar otrokom omogoča igro. Sicer pa je ustrezno obdelan les zelo kakovosten material z dolgo življenjsko dobo, ki vzdrži tudi ekstremne vremenske pogoje.

Iz iste kategorije: