Otroci in igrače admin  

Otroška čelada za kolo, skiro, rolarje in še kaj

Otroška čelada je zelo majhen, poceni in predvsem izjemno učinkovit in pomemben pripomoček. Varuje glavo vašega otroka, ki je poleg hrbtenica gotovo najbolj pomemben in občutljiv del telesa. Kako grozljivo dolgo traja rehabilitacija po poškodbi glave je jasno vsem in nihče si ne želi, da bi njihov otrok po nepotrebnem trpel po kakšni nezgodi. Če glavo ni zaščitena z otroško čelado pa se lahko že nedolžen padec spremeni v hudo tragedijo.

Obvezna za občutljive otroške glave

Otroška čelada je obvezen del zaščitne opreme, ko se otroci prvič in seveda tudi kasneje spravljajo na kolo. Ne samo za otroško kolo, tudi za skiro in rolarje je otroška čelada obvezna. Seveda za kolo ne uporabljamo še dodatnih ščitnikov, kot jih v kakem drugem športu oziroma pri aktivnosti na prostem. Nekateri otroke res dobro zaščitijo in to tudi kadar gredo na drsanje na ledu in še kam.
celada-roznata
Pretiravati vendarle ne gre, a vendarle je otroku potrebno pojasniti kakšne nevarnosti ga čakajo in tudi kaj so lahko posledice poškodbe, če ne bo nosil ščitnikov, čelade in druge zaščitne opreme. Otroci hitro razumejo kako hudo je lahko in nimajo težav s tem, da se dobro pripravijo in tudi zaščitijo. Tako kot pri privezovanju z varnostnim pasom, kjer bodo sami opozarjali starše, da še niso privezani ali da se morata privezati tudi očka in mamica. Odgovorni starši bodo tega zelo veseli, neodgovornim pa je tako več ali manj malo mar zase in za druge. Žal potem največkrat nastradajo drugi.

YouTube video

Naj bo varna in kvalitetna

Otroška čelada je lahko tudi zelo lepo porisana ali poslikana in takšno je še lažje spraviti malčku na glavo. Še več, prav želel si jo bo, sploh če so na njej kaki junaki risanih serij in podobno. Žal se vse večkrat zgodi, da so bolj kvalitetne tiste čelade, ki se z nekimi superjunaki ne ukvarjajo, stanejo pa malce več. Starši naj raje kupijo takšne otroške čelade in jih potem polepijo z drugimi sličicami, če je to nujno potrebno, kot pa da bi kupili tisto, ki je otroku bolj všeč ali pa nekaj evrov cenejša, na glavi pa ne bo nudila tako učinkovite zaščite.

Otroška čelada je torej večnamenski pripomoček, ki ga lahko otrok uporablja pri mnogo različnih športnih aktivnostih na prostem. Je poceni in enostaven za uporabo, hkrati pa v primeru močnega sonca ščiti pred opeklinami in v primeru dežja ali hladnejšega vremena ščiti pred mokrimi lasmi in mrazom. Naj se otroška čelada zares uporablja, ko je to potrebno in tudi takrat, ko se morda na prvi pogled zdi, da se na domačem dvorišču ne more zgoditi nič, kajti vedno drži pregovor »bolje preprečiti, kot zdraviti«.

Ni pa nujno, da je čelada samo dolgočasen pripomoček. Lahko je otroška čelada barvna in pisana in s tem morda še bolje vidna.

Iz iste kategorije: