Otroci in igrače admin  

Otroške čelade, zaščita v pisani preobleki

Otrokom skušamo starši od malih nog privzgojiti bistvene življenjske vrednote ter jih tako usmeriti na pravo pot, pri čemer smo včasih bolj, drugič manj uspešni. Kar se tiče varnosti, zagotovo ni lahko. Varnost v prometu, varnost na spletu, varnost pred neznanci … Otrokom marsikaj pojasnimo, a ker je nevarnost nekaj na kar zaradi pomanjkanja zrelosti niso ves čas pozorni, samo besede in opozorila pogosto ne zaležejo.

Pri varnosti v prometu nam na srečo pomagajo zakoni in predpisi. Tako vsi vemo, da morajo otroci na poganjalcu, kolesu ali mopedu po zakonu nositi čelado, prav tako pa morajo biti v avtomobilu posedeni v primeren otroški avtosedež. V nasprotnem primeru niso zgolj v nevarnosti, ki se zdi nekaj brezobličnega in neoprijemljivega, temveč lahko starše tudi doleti kazen. Lahko pa si za večjo varnost pomagamo še drugače – tako, da izdelke, namenjene varnosti, spremenimo v izdelke, ki so lepi, modni in nekaj posebnega. Tako kot otroške čelade.

https://www.youtube.com/watch?v=2dZAYDVPHtA

Kakšna naj bo čelada?

Pri čeladi moramo paziti, da zadostimo trem vidikom:

  1. Čelada mora ustrezati varnostnim standardom. Če čelada ne nudi ustrezne zaščite, potem se na področju Evropske unije ne sme prodajati, torej za ustreznost skrbijo proizvajalci in prodajalci. Razen v primeru, da se odločite za nakup čelade kje drugje – in prav zaradi minimalnih varnostnih standardov vam ne priporočamo, da preko spleta naročite na primer čelado s Kitajske, saj ne morete vedeti, ali je zares varna.
  2. Otroške čelade morajo otrokom ustrezati po velikosti in se prilegati njihovi glavi. To pomeni, da naj otrok ne nosi čelade za odrasle. Otroška čelada mora biti namenjena majhni glavi, prav tako pa mora biti prilagodljiva, da upošteva otrokovo rast ter se lahko pravilno namesti na glavo – med nošenjem se namreč ne sme premikati.
  3. Da bo otrok čelado z veseljem nosil, naj bo ta pisana in zanimiva. Zlasti najmlajšim pomena otroške čelade resnično ne moremo pojasniti z razlago tega, kakšne so lahko posledice padcev, saj jih pogosto ne razumejo. Lahko pa poskrbimo, da so otroške čelade pravzaprav zaščitna oprema v pisani preobleki, zaradi katere otrok misli, da gre za pokrivalo, s katerim je med vožnjo videti bolj »kul«. Ponudite torej otroku čelado, ki mu bo všeč, in ne bo vam ga treba ves čas opozarjati, naj jo nadene.
kiddimoto-celada-za-otroka

Otroške čelade za vse vrste hitrih aktivnosti

Otroške čelade so lahko po obliki tipično kolesarske, ali pa nekoliko bolj spominjajo na čelado, ki se uporablja na motorju. Najbolje je kupiti čelado, ki se lahko uporablja za najrazličnejše namene: rolanje, kolesarjenje, rolkanje, vožnjo s poganjalcem, kotalkanje. Tako lahko z eno čelado pokrijete veliko aktivnosti in si zmanjšate stroške. Kadar je potrebna posebna otroška čelada, na primer za smučanje, pa nebo nič narobe, če si primerno čelado tudi sposodite – še zlasti, če ne smučate veliko.

Magnetni zemljevid sveta je super darilo za vse male navdušence nad potovanji, saj je zasnovan tako, da otroci z njegovo pomočjo spoznavajo svet. Preberi več …

Iz iste kategorije: