Otroci in igrače admin  

Otroška karta sveta za poučno igro z manj elektronike

Otroke skušamo čim bolj distancirati od elektronskih naprav in jih stimulirati z drugimi igračami. Zelo zanimiv način didaktične igre je z angleško magnetno karto sveta, kjer otrok spoznava svet z druge perspektive. Na tabli ima podan celoten svet, nanizane pa ima vse države, skupaj z njihovimi znamenitostmi in panogami.

Magnetna tabla napram elektronskim napravam

Vsi zdravniki odsvetujejo uporabo elektronskih naprav vsaj do začetka osnovne šole. Bolj pomembna je usmeritev in zaposlitev njihovih možganov s fizičnimi igračami. Za spoznavanje narave in družbe je odličen didaktični pripomoček magnetna karta sveta. Na karti je narisan svet, skupaj z vsemi otoki, polotoki, celinami in drugimi podrobnostmi. Otrok ima na voljo skoraj sto delov sveta, ki jih lahko postopoma spoznava. Taka igrača je odlična za vse otroke, ki so tik pred vstopom v šolo. S karto sveta pridobijo potrebno prednost pred vrstniki.

Intelektualna in zanimiva igrača

Otroci imajo kratek fokus na stvari, zato moramo učenje narediti zabavno. Po nakupu karte sveta, tako skupaj z otroci preučimo svet in jih naučimo o posameznih podrobnostih. S pomočjo magnetov pokažimo, kje se nahaja Kanada,  kje so pingvini na Antarktiki ali pa kje je veliki kitajski zid. Pokažimo jim, kje sonce vzhaja in na katerem delu karte zahaja. Na ta način bodo pridobili tudi boljšo prostorsko predstavitev in boljšo orientiranost v naravi. Pokažimo jim tudi kje je Slovenija in kako majhna je v primerjavi z Rusijo. 

YouTube video

Primerjave in razlike med državami na karti

Otroci si težje predstavljajo, kako velika in prostorna je Rusija in kako majhna je Slovenija v primerjavi z njo. S pomočjo magnetne karte sveta, si bodo vse skupaj lažje vizualizirali. Izpopolnili bodo tudi svoje geografsko znanje in pridobili predstavo o tem, kje se nahaja posamezna država. Za prvošolčka je dobro, da ve, katere so sosednje države od Slovenije in kje se nahajajo. 

Preberite naslednji članek: Najpogostejša decembrska darila za najmlajše otroke

Decembrsko obdarovanje je postalo že tradicionalno. Tega se zavedajo tudi otroci, zato komaj čakajo na ta mesec. Ste vedeli, da ima obdarovanje tudi pozitivne lastnosti? To dejanje naj bi nas vodilo stran od depresije, prinaša optimizem, veselje, navdušenje, boljše odnose …

Izobraževanje skozi igro

Skupaj z otroci priredimo tekmovanje. Najprej omogočimo vsakemu, da si dodobra ogleda karto sveta, nato pa priredimo tekmovanje v angleščini. Na ta način bomo utrjevali tako znanje angleščine, kot geografije. sprašujmo jih, kje živijo levi, kje je živijo kamele, kje lahko najdemo piramide, kje se nahajajo Indijanci in kaj jejo polarni medvedi. Točkujmo vsak odgovor. Tekmovalec pa naj prejme posebno priznanje za poznavanje sveta. 

Prednosti nakupa karte sveta so:

  • Boljša prostorska predstavitev otrok,
  • Hitro spoznavanje sveta,
  • Učenje skozi igro,
  • Intelektualna in možgansko stimulativna igra,
  • Kvalitetna in trpežna tabla,
  • Učenje angleškega jezika,
  • Igrača za več generacij.

Iz iste kategorije: