Moda in obleke admin  

Popularne lastnosti bombažnih majic

Vsak izmed nas ima v garderobi vsaj eno ali več majic. Sigurno pa imajo nekatere izmed njih svojo unikatno zgodbo. Ker je to izredno prilagodljivo oblačilo, jih lahko nosimo za skoraj vsako priložnost. Pri tem pa moramo upoštevati njihov izgled in obliko. Dandanes lahko kupimo majice, ki so večinoma narejene bombaža. To je izredno udoben material, ki imam nogo pozitivnih lastnosti. Seveda pa je najbolje pomembno, da se počutimo udobno in sproščeno, ko nosimo katerokoli oblačilo.

Bombaž ima sposobnost odvajanja toplote

Majice povečini nosimo ravno zaradi njihove sposobnost hlajenja našega telesa med vročimi dnevi. Večina kupljenih majic je narejenih iz 100% bombaža. To je izreden material, ki dovoli koži da diha. Tako so primerne za:

  • Nošnjo v vročih poletnih dneh
  • Pri fizičnem delu, kjer se veliko potimo
  • Kot preprosto oblačila za doma ali za socialna srečanja
  • Promoviranje podjetja, saj jih lahko potiskamo z logotipi in različno grafiko

Nošnja majic nam tako zagotavlja svež in prijeten občutek na koži. Bombaž tudi ostane mehak skozi dolgotrajno nošnjo, tudi po več sto pranjih. To je tudi razlog, da veliko podjetij uporablja majice za uradne uniforme svojih zaposlenih.

Majice so mehke in prijetne na dotik

Bombaž je zelo mehak material. Tako je idealen za izdelavo majic, ki so prijetne na dotik. Omogoča nam, da nosimo majico oblečeno pod bolj grobim puloverjem in se še vedno počutimo udobno. Enako lahko storimo s poslovnimi oblekami, srajcami, jaknami in drugimi oblačili. Tako lahko kupimo majice, ki nas obrani bolj grobih oblačil in nam omogoči, da jih nosimo brez neudobja.

Bombaž je vzdržljiv material

Bombaž ima posebno močno konstrukcijo. Tako so majice odporne na vsakodnevno obrabo. Še ena velika prednost pa je, da bombaž postane močnejši, ko se zmoči. To je idealna lastnost, če veliko peremo naša oblačila. Tako bodo majice obdržale svojo obliko tudi po več let zaporedoma. Tudi po športni aktivnosti jih lahko preprosto operemo takoj. Moč bombaža pa bo preprečila, da bi se raztegnile, raztrgale ali izgubile svojo obliko.

YouTube video

Brez alergičnih reakcij

Bombaž je hipoalergen. To pomeni, da le v zelo redkih primerih povzroči alergično reakcijo v stiku s kožo. To omogoča, da nosijo majice tudi ljudje z občutljivo kožo ali raznimi kožnimi boleznimi. Obenem pa ima omenjeno oblačilo tudi skrito lastnost, da počasi vsrkava vlago z našega telesa. Tako se vedno počutimo neobteženo in lažje prebrodimo dan.

Brez težavno vzdrževanje majic

Bombažne majice so bile včasih dokaj težavne za likati. Težava je nastala, ker se je material zgubal. Tako je bilo potrebno dodatno likanje, če smo želeli, da oblačilo izgleda spodobno. Napredek v tehnologijo pa je zagotovil bombažnim oblačilom brezskrbno pranje in likanje. Material se več ne zguba in je veliko bolj obstojen. Včasih likanje sploh ni potrebno, saj se majica povrne v svojo originalno obliko zelo hitro po sušenju. Veliko pa je odvisno od detergenta in način pranja.

Na spletni strani www.majice.com.hr lahko kupimo majico za vsako priložnost. To je resnično vsestransko in prilagodljivo oblačilo, ki se nahaja v vsaki garderobi.

Iz iste kategorije: