Moda in obleke Matej  

Zimzelene espadrile

Prvič so bile omenjene že leta 1322, a so še vedno priljubljene. Njihovo ime izhaja iz oksitanskega imena za vrv iz rastline esparto, iz katere so bile sprva narejene. Nekoč so bile zelo priljubljena obutev kmetov, ki so jih izdelovali sami, danes pa jih nosimo prav vsi – to so seveda slavne španske espadrile! Jih že imate v svoji omari in ste že preizkusili, kako udobne so? Poleg tega pa so tudi izredno modne in se lahko nosijo tako na krilo kot na hlače ter iz njih sestavi številne različne outfite.

Udobna in zabavna ženska obutev

Espadrile so še posebej priljubljene v poletnih mesecih, saj so lahke in omogočajo, da noga v njih diha. Praviloma so podplati narejeni iz vrvi in gume, kar pomeni, da so neizmerno udobne za hojo. Nosijo jih lahko tako ženske kot moški, edino pravilo pa je, da jih nosite na golo nogo. Še posebej ženske espadrile so na voljo v vseh oblikah, barvah in materialih, lahko so celo na platformah ali pa imajo polno peto. Z nekaj spretnosti lahko z njimi ustvarite nepozaben poletni outfit.

Espadrile niso le udobne, ampak so tudi klasična in elegantna izbira obutve. Če se odločite za kakšne bolj drzne, kot so živobarvne, pisane, vzorčaste ali bleščeče, pa boste še posebej izstopale. Primerne so tako za skoraj vse stile, od vsakodnevnega uličnega stila, do safari in bolj elegantnih outfitov.

YouTube video

Kako nositi espadrile

Še posebej lepo se prilegajo k vsem vrstam jeansa, od ozkih kavbojk, do mini kril in kratkih hlač. Lepo se podajo tudi k hlačam in krilom iz naravnih materialov, kot so lan, konoplja ali bombaž. Ni se vam potrebno preveč obremenjevati z oblikami, saj boste v vseh videti nepozabno.

Espadrile lahko nosite tudi na obleke in tako izpadete bolj igrivo in očarljivo. Še posebej se lepo podajo k srajčnim oblekam, ravnim ali A krojem. Če ste bolj drzne, lahko k takšnim oblekam obujete tudi usnjene espadrile in tako poskrbite za nepričakovan kontrast.

Če obožujete espadrile, pa bi bile rade vseeno videti malo bolj elegantne, lahko preizkusite tudi espadrile s polno peto. Takšne espadrile bodo poskrbele za malo bolj zrel in ženstven videz in se lepo podajo na lanene ali bombažne obleke in krila.

 

Iz iste kategorije: