Moda in obleke admin  

Moške trenirke – modne hlače za prosti čas!

Je trenirka namenjena zgolj športu in sedenju na zofi ob gledanju televizije? Pravzaprav ne. Sodobne ženske in moške trenirke so oblačila za prosti čas, ki so oblikovana tako, da jih lahko nosimo tudi »v javnosti«.Moške trenirkeNenazadnje je njihova namenskost kot športnega oblačila v zadnjih letih skorajda izginila, saj je za športne dejavnosti na voljo cel kup novih, tehnološko dovršenih pletenin in tkanin, ki služijo pri športu veliko bolje. Trenirka je tako postala oblačilo, v katerem gremo na sprehod, po nakupih, s prijatelji na kavo ali na pivo, na piknik …

Kakšne so sodobne moške trenirke?

Ker so trenirke postale oblačila za vse aktivnosti v prostem času, ki pa niso športne, so zanje značilni udobni kroji in udobni materiali. Na videz tako spominjajo na sproščeno ukrojene hlače, ki zagotavljajo dovolj prostosti pri gibanju, narejene pa so iz mehkih materialov, večinoma bombaža – tudi džinsa! Da se lahko v trenirki sproščeno sprehajamo in pri tem nismo videti neurejeni, pa je kroj drugačen, kot je bil nekoč. Moške trenirke niso več zgolj udobne hlače z elastiko v pasu in gležnjih, temveč prevzemajo elemente klasičnih hlač: imajo gumbe za zapenjanje, pas s pasnimi zankami, žepe za udobno spravljanje ključev, denarja in drugih malenkosti.
Tisto, po čemer sodobne moške trenirke najbolj izstopajo, pa so seveda barve, vzorci in potiski. Veliko moških trenirk ima zanimive napise, ki se lahko nanašajo na »tradicijo« trenirk kot oblačila za šport in z besedami ter logotipi ponazarjajo razne športne klube ali športne dejavnosti, druge se nanašajo na motociklizem in podobne »moto« športe, tretje na glasbo ali »skate« subkulturo … Moške trenirke tako niso zgolj navadno oblačilo, temveč tudi pričajo o tem, kaj moškega zanima, s čem se ukvarja, kakšen stil življenja ima. Tako moški v prostem času izražajo tudi s pomočjo oblačil svojo osebnost. In zagotovo je prav, da je tako – zakaj bi bilo to na voljo samo ženskam?

https://www.youtube.com/watch?v=72ve-LjpnvE

Iz iste kategorije: