Zabava admin  

Najem jadrnice – marina Kaštela

Večina slovenskih ljubiteljev jadranja in preživljanja časa med valovi, si ne more privoščiti svoje jadrnice, saj to ni finančno niti zmogljivo, niti smiselno. Za teden dni plovbe ali morda dva, ko bom pluli od otočka do otočka in od zaliva do zaliva, je veliko bolj smiseln najem jadrnice.marina Kaštela

Od kod izpluti?

Slovenci najraje jadramo po Jadranskem morju, med otočki, ki so v lastni naših sosedov, saj so ti resnično biser narave. Marsikdo izpluje z jadrnico iz Zadra ali katerega drugega velikega kraja na obali, vedno pa se pojavljajo tudi nove, sodobne in zanimive marine, med katerimi je tudi marina Kaštela.
Marina Kaštela je popolnoma nova, nudi pa vse, kar ponujajo velike, stare marine s tradicijo. Prav zaradi tega in zavoljo svojega zemljepisnega položaja si je hitro pridobila priljubljenost in marsikdo, ki se odloči za najem jadrnice, si želi izpluti prav iz nje. Zakaj? Ker se marina Kaštela nahaja na jugovzhodnem delu Kaštelanskega zaliva, torej v osrednjem delu Jadrana, v bližini polotoka Marjan in otoka Čiovo. Dostop do marine po kopnem je enostaven, saj je na voljo tako cestna povezava kot zračna povezava – zračna luka Split ni daleč. Iz marine Kaštela se lahko odpravite na plovbo v kar nekaj zanimivih smeri, med otoke srednje Dalmacije, pa tudi dlje.

Marina Kaštela

Izgradnja marine Kaštela se je pričela leta 2002, projekt pa še ni v celoti zaključen, saj se trenutno dodaja tudi jadralni klub in poslovni center z bazenom, tako da bo Kaštela postala ena najboljših marin daleč naokoli in bo nudila vse potrebno tudi tistim najbolj zahtevnim. Trenutno je na voljo 420 privezov, v marini vam zagotavljajo servis in popravila, poskrbljeno pa je tudi za morebiti potrebno nastanitev na kopnem. Na suhem je prostora za dodatnih 400 plovil, prevoz oziroma dvig iz morja pa se opravlja s sodobnimi dvigali.

YouTube video

In če pridete v marino Kaštela zaradi najema jadrnice, torej kot čarterski gost? Zagotovo bodo dobro poskrbeli za vas. Parkirnih mest je dovolj, na voljo je trgovina, restavracija, bar, sanitarije in prhe – skratka vse, kar bi lahko potrebovali, preden se odpravite med valove, ali pa potem, ko se z jadranja vrnete.

So lahko darila za 30 let tudi zabavna? Preberite si več v prispevku.

Iz iste kategorije: