Zabava admin  

Z vedeževanjem do poslovnih uspehov

Ne glede na to, ali smo osebno vedeževanju naklonjeni ali ne, nas ne moti, če se v zasebnem življenju ljudje obračajo na vedeževalce, ki jim nudijo nasvete in pomoč. Precej bolj skeptični pa smo, če se vedeževanje uporablja v poslovnem svetu, na primer za lažje sprejemanje pomembnih poslovnih odločitev.

Marsikomu se to zdi nezaslišano, saj je potrebno pri poslu odločitve sprejemati na podlagi podrobnih analiz, ne pa neotipljivih in nedokazanih vpogledov v prihodnost. No, če je tako, potem je na mestu vprašanje: zakaj se tudi posli, ki naj bi po analizah cveteli, pogosto izjalovijo? In zakaj uspejo nekateri, ki po vsej poslovni logiki ne bi smeli in ni nihče verjel vanje? Prav imate, gre za tiste nepredvidljive dejavnike, ki jih je nemogoče predvideti v analizah. Pogosto rečemo, da gre za »višjo silo«. In vedeževanje se ukvarja prav s tem: nepredvidljivim in višjimi silami!

Kako lahko vedeževanje pomaga poslu?

Marsikdaj posel ni odvisen zgolj od našega znanja ter idej in marljivosti, temveč igra veliko vlogo to, da smo v pravem trenutku na pravem mestu. Vedeževanje nam lahko pri ustvarjanju takšnih priložnosti precej pomaga, saj nam pove, kdaj je pravi čas za posamezno idejo in kdaj ne.

Prav tako pa nam lahko pomaga tudi do tega, da pravo idejo sploh najdemo. Vedeževanje in jasnovidnost nas namreč dobro seznanita z lastnimi močnimi in šibkimi točkami, torej nas lahko usmerita na poslovno pot oziroma področje, za katerega smo najbolj sposobni in v katerem lahko odkrijemo doslej še neznani potencial. Pri vsakem poslu namreč ni dovolj le poslovna žilica, temveč tudi to, da skrbimo za samouresničitev, za sledenje svojim talentom, življenjski filozofiji in osebnosti. Samo tako lahko namreč v svojem delu najdemo zadovoljstvo in smisel, to pa je vedno predpogoj za poslovni uspeh.

Brez tveganja ne gre

Seveda vsi vemo, da vedeževanje ni eksaktna znanost, ki bi dajala podrobne in eksplicitne odgovore na povsem konkretna vprašanja. Vedeti moramo, da nas lahko zgolj usmerja in nam svetuje, ne more pa nadomestiti naše življenjske angažiranosti, naše svobodne volje ter namesto nas sprejemati odločitev.

Tudi z vedeževanjem vaši posli ne bodo povsem sigurni, zagotovo pa se boste z njim lažje pripravili na vse težave, ki vas čakajo, na vse ovire in prepreke. Če jih boste reševali konstruktivno in usmerjeno k vašemu končnemu cilju, pa čeprav po težji, daljši poti in korak za korakom, vam uspeh ne uide. Če ne boste prisluhnili temu, kako se trenutno vrti svet in kaj vse se vam utegne pripetiti, pa je tveganje veliko večje in neuspeh precej bolj neizbežen.

Iz iste kategorije: