Soba pobega
Zabava admin  

Soba za pobeg v domači izvedbi

Ste že slišali za escape room, ki mu po naše pravimo tudi soba za pobeg? Očitno je to zadnje čase precej priljubljena dejavnost za preživljanje prostega časa in moj sin si je zaželel, da bi lahko za svoj šestnajsti rojstni dan tja povabil svoje prijatelje. Seveda pa soba za pobeg stane in ker je želel povabiti kar osem prijateljev, sem ga morala zavrniti. Pa ne popolnoma. Dogovorila sva se namreč, da bova poskrbela za escape room v domači izvedbi. Zakaj pa ne – soba za pobeg ne more biti kaj veliko drugačna od igranja iskanja gusarskega zaklada, in tega smo imeli v letih, ko je bil še majhen deček, na rojstnem dnevu kar pogosto.

Soba pobega

Organizacije sem se lotila s pomočjo prijateljice, saj sin ni smel sodelovati, da ne bi v naprej poznal vseh rešitev. Dogovorili sva se, da narediva sobo v hiši moje babice, ki je prazna, in v kateri je še vedno veliko zanimivih starih stvari. Kar nekajkrat sva šli tja in razmišljali o tem, kakšne bi lahko bile naloge, nazadnje pa sva ugotovili, da sploh ni nujno, da je soba za pobeg dejansko zgolj soba – zanjo lahko izkoristiva kar celo hišo!

V babičini hiši je poleg kuhinje, spalnice, majhne kopalnice, dnevnega prostora in kabineta še manjša shramba za živila in seveda podstrešje, torej je bilo prostora več kot dovolj. Zamislili sva si okvir igre, napisali posamezne naloge in uganke, vse pa je vodilo do ključa vhodnih vrat. Da bi bila igra dolga in bi vključevala tudi uporabo nekaterih starih babičinih stvari, so bile naloge precej zabavne – celo peko kruha sva jim naložili, in lahko si predstavljate, kako so se najstniki pri tem zabavali.

YouTube video

Najina soba za pobeg je bila po mnenju otrok, ki so iz hiše prišli komaj po petih urah (me dve sva medtem ležali na ležalnikih pred hišo in v miru brali ter kofetkali,), najboljša kar jih je. Vsi so se zabavali, se precej nasmejali, hudega jim pa itak ni bilo, saj so imeli v hiši tako dovolj pijače kot prigrizkov. No, ne ravno kanapejčkov in pice, ampak lahko so si postregli z domačimi salamami in si naredili kruh, dovolj je bilo slivove marmelade in podobnih domačih stvari. Kot kaže sedaj, bo treba dogodivščino še nekajkrat ponoviti.

Iz iste kategorije: