Steze za frnikule so primerne za večino otrok
Otroci in igrače admin  

Pomembna spoznanja iz Hubelino kockami

Hubelino steze za frnikule sicer vaših otrok ne bo čez noč popeljal na vrh razreda, vendar se lahko s pomočjo teh igrač naučijo veliko stvari. 

Tukaj je nekaj stvari, pri katerih vam bodo pomagali steze za frnikule:

Sodelovanje

Če imate dva ali več otrok ali če se vaš edini otrok igra s prijateljem, so veščine sodelovanja in deljenja zelo pomembne. S pomočjo prog za frnikule se bo vaš otrok s sodelovanjem z drugimi otroki naučil timskega dela, sodelovanja in sklepanja kompromisov, tudi če ima drugi otrok drugačno zamisel za gradnjo proge za frnikule. 

Steze za frnikule Hubelino
Steze za frnikule zahtevajo od otrok veliko razmišljanja in spretnosti

Upoštevanje navodil

To je nekaj, kar se mora naučiti vsakdo, še posebej, ko otrok odraste in mora opravljati izpite, pri katerih mora slediti vsem danim navodilom. Vsak Hubelinov komplet za frnikule je opremljen s posebnimi navodili za gradnjo različnih stez, pri čemer mora vaš otrok natančno upoštevati navodila, da zgradi delujočo stezo. Naprednejše proge imajo zapletene dele, ki zahtevajo več pozornosti pri gradnji. 

Motorične spretnosti

Včasih lahko proge za frnikule postanejo nepredvidljive zveri. Že najmanjši udarec lahko povzroči, da se celotna zgradba zruši, če ni zgrajena na najbolj trden možen način. Podobno kot pri igri Jenga mora vaš otrok med postavljanjem blokov razviti nekaj finih motoričnih spretnosti, še posebej takrat, ko se  proga za frnikule še poveča. 

Potrpežljivost

Glede na velikost kupljenega kompleta za izdelavo Hubelino prog za frnikule lahko gradnja traja tudi več kot eno uro. Potrebna je koncentracija in potrpežljivost, saj v nasprotju z večino sodobnih igrač te steze ne prinašajo zadovoljstva takoj, ko jih vzamete iz škatle. 

Reševanje problemov

Iz vsakega kompleta proge za frnikule je mogoče sestaviti tudi steze po meri, zato lahko vaš otrok po končani gradnji proge, ki jo je predlagal proizvajalec, poskuša sestaviti tudi svoje proge. Stvari mu lahko otežite tako, da ga pozovete, naj naredi najvišjo progo, ki jo lahko zgradi, zgradi progo z omejenim številom kosov ali progo, za katero bo kroglica z vrha potrebovala najdlje, da bo dosegla dno. 

Prostorsko razmišljanje

Ker so steze za frnikule zgrajene v treh dimenzijah, je pomembno, da se otroci naučijo učinkov vsakega posameznega bloka. Kompleksnejše proge imajo bloke, ki lahko pošljejo kroglico v različne smeri. Sposobnost vizualizacije učinka bloka na pot kroglice med gradnjo proge je ključni vidik prostorskega razmišljanja. 

Druge spretnosti

Najstniki in starejši otroci niso neposredno omejeni le s spretnostjo, povezane z ramišljanjem in gradnjo steze za frnikule. Na spletu lahko najdete številne videoposnetke, na katerih so ogromne proge za frnikule, ki se raztezajo po vsej hiši. Takšne proge lahko zahtevajo veliko skrbnega načrtovanja in več dni gradnje. 

Vidite, tek z Hubelino stezami za frnikule lahko otrokom vseh starosti prinese veliko koristi in zabave!

Iz iste kategorije: