Dom in družina Matej  

Notranje talne obloge s širokim izborom ponudbe

Ustrezen nakup talne obloge za vaš dom ali poslovni prostor zahteva nekaj premisleka, saj se materiali in njihove značilnosti precej razlikujejo. Izbira pa je odvisna tudi od želene funkcionalnosti, primernosti umestitve v določen prostor ter tudi iz vidika estetike, barv in dizajna. Potrebno je premisliti tudi o enostavnosti vzdrževanja in o kakovosti materialov.

Specializirano podjetje Hotenjka s sedežem v Brezovici pri Ljubljani nudi notranje talne obloge priznanih proizvajalcev v široki ponudbi, saj lahko naročite različne vrste parketov, visoko vzdržljiv laminat ter PVC vinil na klik ali za lepljenje. Na voljo pa so tudi materiali za polaganje na zunanjih površinah, kot so leseni podi za terase, cementni in samorazlivni estrihi, različne vrste betona ter visoko odporni epoksi premazi.

Notranje talne obloge – PVC vinil v različnih izvedbah

LVT, PVC in druge notranje vinilne talne obloge so vremensko in mehansko odporne. Prihajajo v obliki plošč v raznih barvnih odtenkih, ki imajo lahko tudi vzorec lesa in kamna. Določen PVC vinil je izdelan tako, da se ga lepi na podlago s pomočjo izravnalne mase in lepil, nekatere vrste vinila pa so opremljene s sistemom na klik, zato je plošče mogoče položiti na tla brez lepljenja.

notranje talne obloge

Vinil pa ima lahko tudi videz tekstila, pri čemer površina plošč zadržuje antibakterijsko in PU keramično zaščito. Na voljo pa je tudi posebna vrsta PVC vinila, ki je primerna za vgradnjo v močno obremenjene prostore, pri čemer material vsebuje finalno zaščito PUR in proti zdrsne materiale.

Laminat: talne obloge v videzu lesa

Laminat oziroma laminatni pod predstavlja visoko vzdržljivo vrsto notranje talne obloge, saj je spodnji sloj izdelan iz visoko odporne impregnirane hdf plošče. Dodatno trpežnost pa laminatu daje tudi kakovostno izdelan zgornji nosilni sloj.

kvalitetne talne obloge

Prav zato so laminatni podi zelo odporni na mehanske poškodbe, kot je na primer teža pohištva, hoja v petah, polite kemikalije in madeži. Prednost laminata je tudi v tem, da je zelo podoben parketu oziroma lesu. Zato daje naravni videz lesa, kot je na primer videz hrasta, akacije, bora, bukve, smreke in oreha.

Različne vrste parketov in parketarstvo

Parketi v različnih izvedbah predstavljajo priljubljen izbor za notranje talne obloge. Tako je na voljo gotovi parket iz dveh slojev, troslojni panelni paket z lakirano površino, izgotovljen parket z lepljenimi deskami večjih dimenzij ter masivni klasični parket s peresom in utorom, pri čemer je površine po polaganju potrebno dodatno lakirati, kitati, brusiti ali pa oljiti.

Podjetje Hotenjka poleg širokega izbora parketa v različnih izvedbah nudi tudi strokovno polaganje talne obloge oziroma storitev parketarstva. Poleg polaganja parketa tudi pripravijo tla za obdelavo ter po želji površine tudi lakirajo z laki na vodni, poliuretanski ali pa na kislinski osnovi.

Iz iste kategorije: