Avtomoto admin  

Kompatibilni strešni nosilci za avto

Če je vaše vozilo manjše, je še toliko pomembneje, da si na streho pritrdite primerne strešne nosilce. Na ta način boste lahko brez težav na različno oddaljena mesta prevažali kolesa, kovčke, smuči ter vso podobno opremo. A pri tem morate poskrbeti, da bodo strešni nosilci kompatibilni z vašim vozilom. 

Kompatibilni strešni nosilci bodo povsem varno pritrjeni na vaše vozilo. Med vožnjo zato ni možnosti, da bi zdrseli z vozila. Ne glede na to, kako težek in velik je tovor morajo nosilci na streho avtomobila biti pritrjeni čvrsto. Na ta način se boste izognili izgubi predmetov in ne nazadnje tudi različnim poškodbam avta. 

Najpomembnejše lastnosti strešnih nosilcev 

Avtomobilski strešni nosilci praviloma sestojijo iz štirih delov. To so nosilec, držalo, prečna palica in dodatki. Prvi del je dejansko pritrjen na vozilo. Zanj velja, da je specifičen in je kot takšen odvisen od znamke, modela ter letnice vozila. Lahko gre za snemljivo ali fiksno konstrukcijo. 

Naloga držala je dobro povezovanje nosilca in prečne palice. Slednje potekajo prečno po strehi vozila ter so namenjene kot površina za pritrjevanje tovora. Ko je strešna konstrukcija nameščena na vozilo, ji lahko dodajate različne dodatke. 

Teža tovora na strešnih nosilcih 

Pri pritrjevanju na streho ima izjemen pomen tudi sama teža tovora. Če boste na streho avta položili pretežak tovor, se straha lahko celo udre. 

YouTube video

Poskrbite, da bo teža tovora med vožnjo vozila povsem enakomerno porazdeljena. Teže pri tem ne usmerite na sredino strehe. Porazdelite jo po zunanjih delih vozila. Strešni nosilci za avto bodo na ta način popolnoma enakomerno porazdeljeni. 

Primeren model strešnih nosilcev 

Pred nakupom strešnih nosilcev presodite, kateri model je najustreznejši za vas. Najprej dobro preučite način pritrditve konstrukcije na vaše vozilo. Pri tem dobro razmislite tudi o sami teži, ki jo boste najpogosteje prevažali. 

Na trgu so vam na voljo snemljivi ali pa fiksni strešni nosilci. Prav tako se modeli nosilcev med seboj ločijo po prečnih palicah. Izbirate lahko med prečnimi, ki se pritrdijo vzdolž nosilcev. Na voljo pa so vam tudi takšne, ki se namestijo na vodila. Ne nazadnje jih lahko pritrdite tudi ob straneh vozila. 

Najustreznejšo vrsto strešnih nosilcev izberite torej glede na znamk in letnik svojega avta in ne nazadnje tudi glede na težo pritrjenih predmetov. 

Iz iste kategorije: