namizna svetila
Dom in družina admin  

Kakovostne namizne svetilke za učinkovitejše in bolj zdravo pisarniško delo

Zdi se, da je izbrati svetilko za domači ali poslovni prostor precej preprosta naloga. Navadno dajemo pri nakupovanju takšnih izdelkov precej večjo prednost večjim svetilom, ki jih nameščamo na strop oziroma stene. Ne zavedamo pa se, da imajo lahko povsem enako veljavo tudi manjša namizna svetila. Slednja pogosto precej hitro kupimo, ne da bi se pred tem pozanimali o njihovi kakovosti oziroma učinkovitosti.

Namizna svetila ne manjkajo skorajda nikjer. Najdemo jih skorajda v vsakem domu, še pogosteje v poslovnih oziroma pisarniških prostorih. Medtem ko so nekatera med njimi videti povsem preprosta oziroma klasična, druga svetila na pisarniški mizi izgledajo izjemno moderno. Sploh pa ni nujno, da so slednja učinkovitejša.

Namizna svetila v poslovnih oziroma pisarniških prostorih.
Namizna svetila najdemo skorajda v vsakem domu, še pogosteje v poslovnih oziroma pisarniških prostorih.

Pomembni dejavniki pri izbiri namizne razsvetljave

Namizna razsvetljava je najpogosteje namenjena za pisarniško delo. Lahko pa jo v domačem okolji uporabljate zgolj za branje. Če ste za svetlobo na pisalni mizi slabo poskrbeli, vas bodo na to najprej pričele opozarjati utrujene oči. Tudi na dolgi rok slaba namizna svetilka ne pomeni nič dobrega za vaš vid. Velika verjetnost je, da boste morali slej ko prej poskrbeti za očala.

Ko izbirate namizno svetilko, najprej preverite, kako učinkovita je, kakšna svetloba bo prihajala iz nje. Ni vseeno, ali je barva svetlobe bela ali rumena. Katera izbira je boljša, vam lahko pomaga izbrati izkušeni prodajalec. Na sploh pa velja, da bela svetloba pripomore k bolj delovnemu vzdušju, rumena pa zlasti sprošča.

YouTube video
Retro svetila, ki ne gredo nikoli iz mode

Eden od ključnih dejavnikov pri izbiri namiznega svetila je tudi velikost. Če je miza večja, verjetno nanjo ne boste postavili zgolj minimalističnega svetila. Velikost svetilke na mizi naj se sklada s samo velikostjo pohištva.

Iz iste kategorije: