wellness
Turizem admin  

Razvajanje v dvoje na tisoč in en način

Kdaj ste nazadnje svojo drago osebo popeljali na kakšen krajši ali daljši počitek, kjer ste se z njo obenem še vrhunsko razvajali? Številni med vami se ne spomnite prav dobro, kdaj je to bilo, zato je čas, da si ponovno omislite kaj primernega za razvajanje v dvoje. Številni ponudniki so pripravili najrazličnejše pakete, ki omogočajo razvajanje, ki dobro dene tako fizičnemu kot mentalnemu počutju.

Odlična izbira je wellness, o katerem pa je v zadnjem času precej veliko govora. Že od nekdaj pa tovrstna storitev velja za izjemno koristno. Najrazličnejši wellness paketi za dvoje so odlična izbira, še posebej če se oba rada razvajata v družbi profesionalnih maserjev in drugih strokovnjakov.

Wellness kot del odlične ponudbe

Ena od prvih asociacij na wellness so tudi toplice. Naša dežela je znana po takšnih storitvah in skorajda v vsakih termah pri nas so vam dandanes na voljo najrazličnejši paketi, ki vključujejo tudi wellness. Odličen ponudnik so na primer terme v Laškem, za katere ste najverjetneje uspeli že slišati.

Paketi, ki vključujejo wellness, pa še zdaleč niso namenjeni samo parom, temveč celim družinam, zaključenim družbam, prijateljem.

Wellness vikend za dva

Za konec tedna si lahko s svojo ljubljeno osebo privoščite wellness vikend za dva. Omenjena storitev vključuje najrazličnejše možnosti, na primer solno sobo, masažni bazen, savno, kopeli različnih vrst, meditacije in še druge tehnike za sproščanje. Prav tako je na voljo solarij, program za zdravo prehranjevanje, program za doseganje ter ohranjanje primerne telesne teže.

V Thermani Laško vam nudijo ayurveda menije in tretmaje
V Thermani Laško vam nudijo prehrano po ayurvedi, program za zdravo prehranjevanje, program za doseganje ter ohranjanje primerne telesne teže. Foto: Thermana Laško

V sodobno zasnovanih tovrstnih centrih so vam na voljo celo zdravniki. Slednji izvajajo tako klasične medicinske metode kot tudi druge fizioterapevtske metode. Možnosti je več kot dovolj, zato lahko vsak par najde nekaj primernega za sebe.

Različne vrste terapij

Wellness paketi za v dvoje vključujejo torej tudi najrazličnejše terapije. Že njihovo poimenovanje je izjemno mikavno, zato se vama splača odločiti vsaj za eno. Na voljo so denimo  aroma terapije, barvne, zvočne, talaso terapije, fitoterapije.

 Wellness paketi za v dvoje vključujejo terapije
Wellness paketi za v dvoje vključujejo tudi najrazličnejše terapije. Foto: Thermana Laško

A še preden se odločita za eno od terapij, je dobro, da se soočita s tem, kakšen je pravzaprav njen namen. Najdite tisto, ki vama bo kar najbolje koristila.

Ponudba paketov v Thermani

Seznam toplic v naši deželi je precej dolg in vsake terme so prav nekaj posebnega. Je pa res, da nekatere v primerjavi z drugimi ponujajo precej več aktivnosti, storitev in izdelkov. S številnimi možnostmi se lahko na primer pohvalijo toplice v Laškem. Če ste jih že kdaj uspeli obiskati, potem natanko veste, o čem govorimo.

Wellness paketi za dvoje so odlična izbira
Wellness paketi za dvoje so odlična izbira, še posebej če se oba rada razvajata v namakanju, ter plavanja v bazenih, masiranju in drugih številnih priložnostih. Foto: Thermana Laško

Toplice Thermana so na voljo vsem generacijam – najmlajšim družinskim članom, parom, starejšim osebam, prijateljem, zaključenim družbam. Ponudba pa ne vključuje samo namakanja, masiranja ter plavanja v bazenih, temveč še druge številne priložnosti. Ne nazadnje vam je na tem mestu na voljo tudi ayurveda. Veste, kaj pomeni?

Ayurveda kot sistem tradicionalne medicine

Ayurveda je po svetu in tudi pri nas poznana kot sistem tradicionalne medicine. Ta izvira iz Indije. Človeka samega obravnava celostno, zlasti ga poučuje o tem, kako naj živi v skladu z naravo. Pomaga mu torej živeti kar se da zdravo.

YouTube video
Ayurveda programi v Thermani Laško za zdravje in razvajanje

Lahko torej rečemo, da ayurveda kot takšna pokriva vse vidike zdravja. Spodbuja namreč tako telesno, čustveno, umsko kot tudi duhovno izvrstno počutje. Razlaga o tem, kako naše misli, način življenja, naša prehrana vpliva na naše fizično stanje pa tudi na počutje.

Temelji na treh temeljnih načelih

Za ayurvedo je značilno, da temelji na treh načelih. Ta se imenujejo doše. Glavni elementi našega telesa so pita, vata ter kapha. Od vseh treh je odvisno naše zdravje ter počutje. Nahajajo pa se v prav vsaki celici. Sestavljajo naše psihično počutje, dojemanje sveta in ne nazadnje tudi način sporazumevanja. Če bi jih dobesedno prevedli, bi jih lahko poimenovali kar žolč, zrak in sluz.

Vata naj bi skrbela za izločanje, gibanje, govor ter dihanje. Za pito je značilno, da je oljnata ter vroča. Skrbi za primerno telesno temperaturo, žejo, lakoto, energičnost ter voljo. Kapha pa je po drugi strani težka in precej sluzasta.

Njena naloga je dobro poskrbeti za moč, obliko, vztrajnost, stabilnost, prav tako za podmazovanje sklepov ter telesnih votlin. Za vse tri doše velja, da so prisotne v vseh ljudeh. Običajno pa med njimi prevladuje samo ena, včasih lahko tudi dve. Glede na tisto, ki prevladuje, so znano različni tipi, na primer tip vata ali pa tip pitha-kapha. Če so v neravnovesju, to lahko prinaša precej nevšečnosti, bolezni. Ko pa so vse tri v harmoniji, je človek zdrav.

Iz iste kategorije: